18.3.2021 17:02

Οριστική απόφαση για άνοιγμα λιανεμπορίου την άλλη εβδομάδα -Σαββατοκύριακα ξανά μέχρι τις 9μμ

Η οριστική απόφαση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα και όχι αυτή την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Το λιανεμπόριο εξετάζεται να ανοίξει στις 29 Μαρτίου με sms στο 13032, με ισχύ τριών ωρών χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό, ή με click away/click in shop.

Σύμφωνα με το σχέδιο χαλάρωσης των περιορισμών που εξετάζει η κυβέρνηση στις 22 Μαρτίου προβλέπεται το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής τα οποία θα λειτουργήσουν με ραντεβού.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα επανεξετάσει, επίσης, η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις περιοχές που βρίσκονται στην κατάταξη «βαθύ κόκκινο» να ξεκινά στις 21.00 το βράδυ αντί για τις 19.00.

Για τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε και η κα Κεραμέως, θα υπάρξει παράταση δύο εβδομάδων του σχολικού έτους, τον Ιούνιο, ενώ κανονικά θα διεξαχθούν οι πανελλήνιες.

Επίσης, εξετάζεται να καταργηθεί ο περιορισμός που ισχύει τώρα στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6  στο 13033 και να επιτραπεί ξανά στους πολίτες να μετακινούνται για σωματική άσκηση με το αυτοκίνητό τους και όχι μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Για τα δικαστήρια, ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν μερικώς από τις 22 Μαρτίου και να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών από τις 29 Μαρτίου.

Ο σχεδιασμός για την εστίαση, προβλέπει άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους αποκλειστικά το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα.

Πηγή: skai.gr

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

Tags: COVID 19

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ