10.12.2015 14:35

Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Φ. ΑΡΓΕΝΤΗ

Με την επιβολή προστίμων, προσπαθεί η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου να συνετίσει τους επαγγελματίες και τους περίοικους της Απλωταριάς, που ρυπαίνουν την οδό Φ. Αργέντη με τα απορρίμματα τους που πετάνε έξω από τους γεμάτους  κάδους.

Ακατανόητη η νοοτροπία τους. Για να μην κάνουν δύο βήματα παραπάνω, για την ευκολία τους, προτιμούν να βρωμίζουν τη γειτονιά τους. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει  ότι είναι κακό για την εικόνα του εμπορικού κέντρου και κατ’ επέκταση για τη δουλειά τους,  ότι πρέπει να σέβονται τον πελάτη, τον διερχόμενο, το περιβάλλον αλλά και να τηρούν τους νόμους.

Ενημέρωση-σχεδιασμός

Η υπηρεσία καθαριότητας εξάντλησε όλα τα περιθώρια συνεννόησης. Έκανε διάλογο με όλους , πρόσθεσε έναν επιπλέον κάδο στην οδό Ράλλη, σχεδίασε την αποσυμφόρηση της Αργέντη, τους ενημέρωσε, αλλά αυτοί απτόητοι και απροβλημάτιστοι ακολουθούν την ίδια πρακτική.  Τα πρόστιμα είναι η τελευταία λύση. Η μαυρομύτα άρχισε να γράφει, με αποτέλεσμα να αποκτήσει έναν πονοκέφαλο ακόμηο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Μπελέγρης. Τώρα διαμαρτύρονται για τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν…

«Βάλαμε έναν επιπλέον κάδο στην οδό Αδελφών Ράλλη και μοιράσαμε τους επαγγελματίες σε δύο περιοχές, για να αποσυμφορήσουμε την Αργέντη. Οι περίοικοι των οδών Βαρβάκη και Τσελεπή πρέπει να ρίχνουν τα σκουπίδια τους στους κάδους της οδού Ράλλη. Αυτοί που στεγάζονται στην Απλωταριά πρέπει να τα πηγαίνουν στο presscontainer της οδού Ψυχάρη, στην παλιά λαχαναγορά». Τόσο απλό είναι, αλλά… και τόσο δύσκολο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ