9.4.2016 14:26

Ομόφωνο "όχι" στην πώληση του Αίπους από τον Βροντάδο [ΒΙΝΤΕΟ]

Ομόφωνα αρνητική υπήρξε η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου του Βροντάδου που παρουσία των πρώην Δημάρχων του πρώην Δήμου Ομηρούπολης διαφώνησε με το σενάριο πώλησης τμήματος του χωριού του Αίπους στην «Κιβωτό του Αιγαίου».

Την ίδια μάλιστα στάση κράτησε και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου αφού η έκταση παραχωρήθηκε από την εκκλησία στον Δήμο. Η απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου αναμένεται να επικυρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο.

Παραχώρηση αντί πώλησης

Αντιλαμβανόμενη την σπουδαιότητα του έργου της «Κιβωτού» η εναλλακτική πρόταση που κατατέθηκε ήταν η παραχώρηση τμήματος του τουριστικού χωριού του Αίπους στην Μ.Κ.Ο. για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

Τις σκέψεις των τοπικών συμβούλων, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω ο Δημοτικός Σύμβουλος Ομηρούπολης Ν. Νύκτας λέγοντας ότι εάν υπάρχουν από την «Κιβωτό» οι 370.000 ευρώ που θα έδινε για την αγορά του Αίπους, να κατατίθενται σταδιακά για την αποπληρωμή του δανείου της «Προμηθευτικής» αντί ενοικίου, ώστε να εξασφαλιστεί με αυτόν τον τρόπο η βιωσιμότητα της δημοτικής εταιρίας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ