23.12.2015 17:17

Ολοκληρώνονται οι μύλοι στον Ανέμωνα

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥΣ

Το σήμα κατατεθέν της περιοχής του Ανέμωνα, οι μύλοι,  αποκαταστάθηκαν και απόκτησαν ξανά την αίγλη που είχαν στο παρελθόν.

Τους λείπουν βέβαια ακόμη οι ακτίνες τους  όμως κι έτσι, αποτελούν ένα ξεχωριστό μνημείο για όλη την περιοχή και τη Χίο.

Το έργο είχε προταθεί περίπου μια δεκαετία πριν, όμως τα τελευταία χρόνια κατάφερε να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πλαίσιο, στο ΕΣΠΑ και να ξεκινήσουν οι εργασίες με προϋπολογισμό 470.000 ευρώ.

Η αναστήλωση των μύλων δεν είναι ούτε το πρώτο και δυστυχώς ούτε και το τελευταίο έργο που έχει ολοκληρωθεί χωρίς να υπάρχει ο σχεδιασμός για το τι θα γίνει μετά την αποπεράτωση των εργασιών.  Δεν υπάρχει προς το παρόν πρόβλεψη ή σχέδιο για την αξιοποίηση τους, τουριστικά, πολιτιστικά, εμπορικά, ή οτιδήποτε άλλο που δεν θα επιτρέψει και πάλι στο χρόνο και στην εγκατάλειψη να τους μετατρέψει σε άλλο ένα άψυχο κουφάρι, όπως οι βίγλες και τόσα άλλα γύρω μας που αποκαταστάθηκαν για να εγκαταλειφθούν και πάλι. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ