27.2.2021 12:52

Όλη η Χίος μία γροθιά απέναντι στους σχεδιασμούς για νέα δομή

Πανοραμική φωτογραφία από το Drone του "π" στον Δημοτικό Κήπο

Μεγαλειώδης αυτοκινητοπομπή που έφθανε από τη Μαρίνα μέχρι την Προκυμαία

Η εμμονή της Κυβέρνησης να επιμείνει σε έναν αδιέξοδο και προ έτους καταδικασμένο σχεδιασμό, κατάφερε να συσπειρώσει για μία ακόμη φορά τους Χιώτες, που με μία άνευ προηγουμένου αυτοκινητοπομπή διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία νέας δομής στο Θόλος, αυτή τη φορά με τις ευλογίες και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τηρουμένων των μέτρων προστασίας, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στις 09:30 το πρωί του Σαββάτου στο Θόλος, υψώνοντας πανό κατά της δημιουργίας δομής στην περιοχή, διατρανώνοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στη δημιουργία οποιασδήποτε δομής πέρα και έξω από τις αποφάσεις του ανώτατου πολιτικού οργάνου του νησιού, του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μία ώρα αργότερα, οι κάτοικοι ξεκίνησαν τη μεγάλη αυτοκινητοπομπή με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης της Χίου, η οποία ενισχύθηκε στη συνέχεια με πολίτες του Βροντάδου και της πόλης.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ενώ η κορυφή της πορείας είχε διέλθει ήδη από το κέντρο και βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Χανδρής η ουρά της βρίσκοντας στη μαρίνα του Καστέλλου, αναδεικνύοντας το μέγεθος της κινητοποίησης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ