15.7.2016 10:10

Όλα έτοιμα για τον εορτασμό της Αγίας Μαρκέλλας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν είναι οι προετοιμασίες για τον εορτασμό της Αγίας Μαρκέλλας με την Αστυνομία να αναλαμβάνει τον κύριο όγκο των πρωτοβουλιών, τόσο για την ομαλή ροή των οχημάτων που κατά δεκάδες θα φτάνουν στην περιοχή, όσο και των προσκυνητών.

Στο προσκύνημα

Σύμφωνα με το μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής της Αγίας Μαρκέλλας Π. Καμπούρη, οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, ενώ το επόμενο διάστημα θα απασχοληθούν επιπλέον άτομα ώστε ο χώρος να είναι έτοιμος για το μεγάλο παγχιακό προσκύνημα.

Ικανοποίηση επικρατεί και σε ότι αφορά στις πληρότητες των δωματίων αφού τα κελιά είναι ήδη κλεισμένα μέχρι και σχεδόν μία εβδομάδα μετά την εορτή.

Σε εφαρμογή ο σχεδιασμός της Αστυνομίας

Σε ότι αφορά στα μέτρα που θα λάβει η Αστυνομία γενικά θα ισχύσει ότι ίσχυσε και την προηγούμενη χρονιά. Μοναδική διαφορά θα αποτελέσουν τα μπλόκα που φέτος θα πραγματοποιούνται αρχικά στον Άγιο Μακάριο του Βροντάδου (αντί του κόμβου του Πιτυούς) ώστε οι δικυκλιστές που δεν φέρουν κράνος να εκτρέπονται πίσω στην πόλη από τον καθοδικό δρόμο.

Και φέτος θα ισχύσει το μέτρο της απαγόρευσης κατασκήνωσης σε όλες τις παραλίες από τα Λημνιά έως την Αγία Μαρκέλλα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί διαγράμμιση των δρόμων προς την Αγία Μαρκέλλα καθώς και των χώρων στάθμευσης έξω από το προσκύνημα. 

Δύο ασθενοφόρα με δύο γιατρούς θα σταθμεύουν στην Αγ. Μαρκέλλα και στη Βολισσό για την παροχή πρώτων βοηθειών στους προσκυνητές.

Να σημειωθεί για μία ακόμη χρονιά μεικτά κλιμάκια ελέγχου της Αστυνομίας θα πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους για ναρκωτικές ουσίες στις περιοχές πέριξ του προσκυνήματος. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ