17.1.2022 13:03

Οικονόμου για πρόστιμα άνω των 60 ετών: Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. «Δεν υπάρχει προαιρετική υποχρεωτικότητα», είπε, σημειώνοντας ότι «το 90% των άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί».

Αναφερθείς στην πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχει «μετακίνηση νέων κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες». Τόνισε επίσης ότι είναι «καθοριστικές οι επόμενες ημέρες». Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι Όμικρον αφορά σε πάνω από το 80% των κρουσμάτων, ενώ «οι μισές από τις νοσηλείες είναι από την Δέλτα».

«Επιβάλλεται σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι τίθεται «μείζον ζήτημα δημοκρατίας από τις επιθέσεις Πολάκη στη Δικαιοσύνη» για να θέσει το εξής ερώτημα: «Θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι ο Άρειος Πάγος υποκινείται και δεν λειτουργεί ανεξάρτητα;».

Κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις που εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, για την υπόθεση της δίωξης Βαξεβάνη-Παπαδάκου, είπε ότι «έχει επιδιώξει εδώ και πάρα πολύ καιρό μια συγκεκριμένη τακτική» και πως «όλοι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του».

Ερωτηθείς, εάν οι κ. Κύρτσος παραμένει ευρωβουλευτής της ΝΔ, περιορίστηκε να αναφέρει ότι ήδη απάντησε.

Πηγή: Καθημερινή 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ