14.10.2015 12:34

Οι πρόσφυγες σώζουν την καθημερινή σύνδεση με τον Πειραιά

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Νέα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Βορείου Αιγαίου με τον Πειραιά δημιουργεί το μεταναστευτικό. Οι ολοένα αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια ώθησαν τις ακτοπλοϊκές εταιρίες να επαναξετάσουν τα πλάνα τους, ανακοινώνοντας την καθημερινή σύνδεση της Χίου και της Λέσβου με τον Πειραιά.

Έτσι ενώ μέχρι πέρυσι, από τα τέλη Οκτωβρίου, τα νησιά θα έμεναν με 4 δρομολόγια προς Πειραιά, φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Σύμφωνα με τα πλάνα της HSW το πλοίο «Αριάδνη» θα πραγματοποιεί δρομολόγια μέχρι 11/1/2016 προς Πειραιά κάθε Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη στις 23:25 και το Σάββατο το μεσημέρι στις 14:25.

Παράλληλα από την ερχόμενη Δευτέρα το πλοίο «Νήσος Ρόδος» που αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί τον ετήσιο δεξαμενισμό του, θα εκτελεί δρομολόγια προς Πειραιά κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 19:05 μέσω Σάμου ενώ κατά τη διάρκεια του δρομολογίου της Δευτέρας θα προσεγγίζει και το λιμάνι της Ικαρίας.

Όλα αυτά μέχρι και τις 11/1/2016 οπότε στη γραμμή θα δρομολογηθούν πλοία της Blue Star Ferries.

Τέλος μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου το πλοίο «Νήσος Μύκονος» θα πραγματοποιεί κάθε Τετάρτη και Σάββατο πρωί, δρομολόγια προς το λιμάνι της Καβάλας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ