29.9.2020 7:49

Οι Μ.Κ.Ο. αντιδρούν στο νέο μεταναστευτικό σύμφωνο

Δίνεται βάση στην επιστροφή προσφύγων και μεταναστών και όχι στην ένταξή τους, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση

«Κατώτερη των περιστάσεων» χαρακτηρίζουν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ανθρωπιστικές οργανώσεις σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Όπως αναφέρουν, «το Σύμφωνο αυτό προσδίδει οικονομικό χαρακτήρα στην αλληλεγγύη, προσφέρει πάτημα στις χώρες που αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες και αφήνει τις χώρες εισόδου αβοήθητες να τα βγάλουν πέρα μόνες τους, με παρηγοριά την εθελούσια "αλληλεγγύη" από τους συμμάχους τους».

«Παρόλο που υπάρχει μια αλλαγή και αυτή αναφέρεται στην δυνατότητα που έχει πλέον ο αιτών ή η αιτούσα άσυλο να ζητήσει μετεγκατάσταση λόγω ισχυρών δεσμών με μια συγκεκριμένη χώρα της Ε.Ε.», παρατηρούν οι οργανώσεις, «βλέπουμε πως το βάρος του σχεδίου δίνεται στις επιστροφές αντί της ένταξης, στον έλεγχο των συνόρων αντί για τον έλεγχο τήρησης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, η HumanRights360, η SolidarityNow, το Αντιρατσιστικό Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου και η Άρσις.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ