3.3.2021 14:44

«Οι Χιώτες να είναι στις επάλξεις»

Ξεκάθαρο «όχι» Συκιάδας- Λαγκάδας- Καρδαμύλων και Βροντάδου στο Θόλος

Την ξεκάθαρη και άνευ όρων άρνησή τους για δημιουργία δομής φιλοξενίας και μεταναστών στο Θόλος, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου, κατέθεσαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Συκιάδας, Λαγκάδας, Καρδαμύλων και Βροντάδου.

Μαριάνα Πελαντή, Νίκος Βασιλάκης, Κώστας Μαυρέλος και Μάρκος Κούνουπας, επεσήμαναν ότι η κυβερνητική πολιτική βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο, καθότι αυτό έχει αναδειχθεί σε όλες του τις διαστάσεις μέσα από τις οργανωμένες αντιδράσεις των κατοίκων της Χίου το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αυτό το οποίο προέχει είναι να κλείσει η ΒΙ.ΑΛ. μέχρι το Πάσχα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Δεν σέβονται τους Χιώτες»

Στην ιστορία και στην προσφορά της Χίου εστίασε η πρόεδρος του Βροντάδου Μαριάνα Πελαντή σημειώνοντας ότι οι Χιώτες βρίσκονται απέναντι σε πολιτικές που δεν σέβονται την παράδοση και την προσφορά του νησιού διαχρονικά.

«Μας αναγκάζουν να πάμε απέναντι και σε ανθρωπιστικές αρχές καθώς πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στον ανθρωπισμό μας και την επιβίωση μας», ανέφερε.

Στο ίδιο μήκος ήταν και η τοποθέτηση του Παρέδρου των Καρδαμύλων Νίκου Βασιλάκη, που όπως είπε, η Χίος δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποθήκη και φυλακή ψυχών για να εξυπηρετηθεί η κυβερνητική πολιτική.

Τον αγωνιστικό παλμό έδωσαν οι πάρεδροι της Συκιάδας και της Λαγκάδας με τους Μάρκο Κούνουπα και Κώστα Μαυρέλο να εξηγούν ότι οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει.

«Αν χρειαστεί θα σπάσουμε την νομοθεσία και θα κάνουμε κινητοποίηση», εξήγησαν και κάλεσαν τους Χιώτες να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ