7.10.2016 12:50

Οι αντίκες πάνε πλατεία

ΕΚΘΕΣΗ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΠΑΛΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ

 Κάθε σχέση κλιμακώνεται έχει τα πάνω της και τα κάτω της, αλλά η σχέση του άντρα με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή του, πραγματικά είναι αδιάκοπα μια σχέση παντοτινού πάθους που αγγίζει τα όρια της πραγματικής λατρείας.

Τα αποτελέσματα αυτού του πάθους θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά αύριο από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ στην πλατεία Βουνακίου, όπου θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της "Λέσχης φίλων παλαιού αυτοκινήτου και μηχανής Χίου", μια ιδιότυπη για τα τοπικά δεδομένα έκθεση αυτοκινήτου.

Η έκθεση

Ανάλογες εκδηλώσεις πρωτοβουλίες είναι ευρέως γνωστές σε άλλα μέρη της χώρας. Η νεοσύσταση Λέσχη Φίλων παλιού αυτοκινήτου, εδώ και δυο μήνες δραστηριοποιείται στο νησί μας και προχωρά με στόχο να γνωρίσει στο χιώτικο κοινό το παλιό αυτοκίνητο και τη μηχανή, τις αντίκες όπως λέμε.

Η πλατεία Βουνακίου αναμένεται να γεμίσει παλιά αυτοκίνητα και μηχανές, ακόμη και στρατιωτικά οχήματα δίνοντας μια ρετρό νότα και ομορφαίνοντας με τον δικό τους τρόπο την πλατεία.  Τα τριάντα μέλη που αυτή τη στιγμή αριθμεί η Λέσχη υπόσχονται πως θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για μια μοναδική για όλους μας πρώτη επαφή με αυτό το αντικείμενο.

" Στη Χίο υπάρχουν πολλά παλιά αυτοκίνητα και μηχανές, υπάρχουν και πολλά στρατιωτικά παλιά οχήματα. Ο κόσμος θα μπορεί να τα δει από κοντά, να τα γνωρίσει να φωτογραφηθεί και να μάθει γι αυτά, αφού μπροστά από κάθε τέτοιο αυτοκίνητο θα υπάρχει μια μικρή πινακίδα που θα αναγράφει την ιστορία του" εξηγεί τα της διοργάνωσης το μέλος της Λέσχης φίλων παλαιού αυτοκινήτου και μηχανής Χίου, Μ. Μαυρονικόλας.

Ο ίδιος ξεκίνησε αναπαλαιώνοντας το παλιό αυτοκίνητο του παππού του και από εκεί "κόλλησε" το μικρόβιο. " Κατά αρχήν πρέπει να σου αρέσουν τα κλασικά οχήματα και να θέλεις να το φτιάξεις επειδή σου αρέσει μια στο τόσο να το πηγαίνεις μια βόλτα. Από κει και πέρα χρειάζεται χώρος, χρόνος και χρήμα. Η κάθε εταιρεία έχει τα δικά της. Χρειάζεται να υπάρχει χώρος γιατί δεν μπορεί το αυτοκίνητο ή η μηχανή να είναι εκτεθειμένα σε εξωτερικούς χώρους,  χρειάζεται  χρόνο για να βρεις τα παλιά ανταλλακτικά και ότι χρειάζεται και σίγουρα χρειάζονται αρκετά χρήματα".

Όσοι θέλουν να δουν από κοντά αυτά τα αριστουργήματα δεν έχουν παρά να περάσουν μια βόλτα από την πλατεία Βουνακίου, αύριο κάποια στιγμή, από το πρωί ως το βράδυ.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ