22.5.2012 10:26

Οι 100 πρώτοι

ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΒΙΖΑ

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, αναμένεται να φθάσει στο νησί μας το πρώτο Τουρκικό σχολείο από τη Σμύρνη, έπειτα από την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας του Δήμου Χίου με το Επιμελητήριο της Σμύρνης.
Τα 100 παιδιά που αποτελούν την αποστολή μαζί με τους συνοδούς τους θα φθάσουν στο νησί μας το Σάββατο 2 Ιουνίου και θα αναχωρήσουν την ίδια μέρα.
«Πρόκειται για μία ειδική διαδικασία. Εμείς αποστέλλουμε την πρόσκληση, εκείνοι την αποδέχονται και έπειτα το ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης βγάζει μία ομαδική βίζα, την οποία δεν πληρώνουν αφού πρόκειται για εκπαιδευτικό σκοπό.
Έτσι εκμεταλλευόμενοι αυτό το παράθυρο του νόμου, κάνουμε μία πρώτη «δοκιμή» για να δούμε αν υπάρχουν προβλήματα. Αν όλα πάνε καλά, τότε θα μπει σε εφαρμογή η συμφωνία που υπογράψαμε με το Επιμελητήριο της Σμύρνης για τις μαθητικές εκδρομές», ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ν. Νύκτας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ