17.5.2012 15:07

Όχι στην υποβάθμιση του Κ.Υ.Πυργίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Ψήφισμα κατά της υποβάθμισης του Κέντρου υγείας Πυργίου, εξέδωσε το ΔΣ του επιμελητηρίου κατά την τελευταία του συνεδρίαση.
Σημειώνοντας ότι:
*     Το Κέντρο Υγείας Πυργίου παρέχει σημαντικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους και τους επισκέπτες  της νότιας Χίου, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα έχει αντιμετωπίσει σωρεία περιστατικών και έχει δώσει επείγουσες λύσεις που έσωσαν ανθρώπινες ζωές.
*   Τελευταία επιχειρείται η αποδυνάμωση του με τη μείωση των εφημερευόντων γιατρών σε ένα άτομο, ενώ κυκλοφορούν φήμες ακόμη και για το κλείσιμό του.
*    Το Κ.Υ. αποτελεί παράγοντα σιγουριάς και εμπιστοσύνης για την τοπική κοινωνία, έχοντας υπόψη και την ηλικιακή σύνθεση  των κατοίκων της περιοχής.
*     Η οικιστική ανάπτυξη, η ιστορική, η πολιτιστική και η αρχιτεκτονική κληρονομιά των Καστροχώρων, σε συνδυασμό με το λιμάνι των Μεστών, δίνουν την δυνατότητα περεταίρω ανάπτυξης της περιοχής, που αποτελεί σε συνδυασμό με την καλλιέργεια της μαστίχας, την περιοχή με την «βαριά βιομηχανία της Χίου».

Το επιμελητήριο τονίζει ότι το Κ.Υ. Πυργίου πρέπει να λειτουργεί με πλήρη στελέχωση, γιατί αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα που μπορεί να στηρίξει τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής της νότιας Χίου.

Παράλληλα εκφράζει την καθολική αντίθεσή του στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του Κ.Υ. Πυργίου, με την μείωση των εφημερευόντων γιατρών, καθώς και στην φημολογία περί μετατροπής του σε αγροτικό ιατρείο ή ακόμη και στο κλείσιμο του και
Ζητά από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα και την συμβολή του Κ.Υ. στη διατήρηση και ανάπτυξη της κοινωνικοοικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή της νότιας Χίου και ταυτόχρονα να διασφαλίσει την μελλοντική αναβάθμιση της λειτουργίας του.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ