17.2.2017 10:41

Οδήγηση στη βροχή

ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ ΧΙΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΒΡΟΧΗΣ

Μειωμένη πρόσφυση και μειωμένη ορατότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της οδήγησης υπό βροχή και σε βρεγμένο οδόστρωμα, γεγονός που καθιστά την οδήγηση δυσκολότερη και συχνά οδηγεί σε τροχαία ατυχήματα.

1. Πριν την εκκίνηση φρόντισε να ρυθμίσεις τη θέρμανση του αυτοκινήτου.Η βροχή θολώνει παρ-μπριζ και παράθυρα σε δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ορατότητά σου.

2. Καλό είναι να ανάβεις τα φώτα του αυτοκινήτου, ώστε να βλέπεις και να σε βλέπουν.

3. Μείωση ταχύτητας. Στη βροχή η απόσταση ακινητοποίησης του αυτοκινήτου διπλασιάζεται. Άρα, φρόντισε να διπλασιάσεις και την απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα, γεγονός που θα σου εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο αντίδρασης, αλλά και θα σε προφυλάξει από το νερό που εκτοξεύεται από τους προπορευόμενους.

4. Προσπάθησε να αποφεύγεις τα σημεία του δρόμου με συσσωρευμένο νερό. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητό σου βρεθεί σε κατάσταση υδρολίσθησης, μην προσπαθήσεις να φρενάρεις και να αλλάξεις πορεία. Επιδίωξε να κρατήσεις σταθερά το τιμόνι και να διατηρήσεις σταθερή πορεία μέχρι τα ελαστικά να ανακτήσουν πρόσφυση.

5. Τα ελαστικά είναι το μόνο σημείο επαφής του αυτοκινήτου με το δρόμο.Φρόντισε να ελέγχεις σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάσταση και την πίεση τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ