5.3.2020 16:17

Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου για την 8η Μάρτη

110 χρόνια  από τότε που η Διεθνής Συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών γυναικών  καθιέρωσε την 8η Μάρτη ως παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας.Ομως οι αγώνες των εργατριών που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της ,φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών.

Σήμερα ,την εποχή της ανάπτυξης  της επιστήμης και της τεχνολογίας,της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης ,υπάρχουν όλες οι προυποθέσεις να έχουν οι γυναίκες ισότιμα δικαιώματα όχι μόνο στην εργασία αλλά σε κάθε πλευρά της ζωής τους.Υπάρχουν οι δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν σε όλες τις γυναίκες ,σταθερή εργασία στο αντικείμενο σπουδών τους,με πλήρη εργασιακά και  ασφαλιστικά δικαιώματα,με σταθερό ωράριο εργασίας,με δημόσια και δωρεάν επανειδίκευση  και ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος.Επίσης μπορεί να εξασφαλιστεί να έχουν όλες οι γυναίκες ελεύθερο χρόνο για να συμμετέχουν και στην κοινωνική δράση(σωματεία,συλλόγους ,κλπ).

Θα αντιταχθούμε στις συντηριτικές απόψεις και το σκοταδισμό που στοχοποιεί το δικαίωμα στην ασφαλή ,δωρεάν άμβλωση,αλλά και στα οικονομικά και κοινωνικά εμπόδια που συναντά μια γυναίκα στην ατομική της επιλογή.

Είμαστε κατά της εμπλοκής της χώρας μας  σε επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ που μετατρέπουν την χώρα μας σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επιθέσεων.Είμαστε  κατά της μετατροπής της χώρας μας και των νησιών μας σε μια απέραντη φυλακή για χιλιάδες πρόσφυγες ,γυναίκες  με παιδιά στην αγκαλιά,για να βρεθούν από την κόλαση των βομβαρδισμών στις κλειστές ή ανοιχτές φυλακές τύπου Βιάλ,Αίπους,Μόριας κλπ.

Καταδικάζουμε την άγρια βία που δεχτήκαμε από τις δυνάμεις καταστολής ,που ηρθαν στο νησί μας ως εισβολείς και που χτυπούσαν τυφλά και με αγριότητα ανθρώπους και παιδιά και προξένησαν σοβαρές ζημιές .Η κυβέρνηση επιπλέον επικρότησε την στάση των ΜΑΤ λέγοντας ότι έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση!!

Να απομονώσουμε όλες τις ξενοφοβικές –ρατσιστικές φωνές,που εύκολα χτυπάνε το σαμάρι,και την επίδειξη πυγμής να την στρέψουν όχι στους αδύναμους αλλά προς τους πραγματικούς ενόχους  ,που τους χρησιμοποιούν ως εξιλαστήρια θύματα,για τις επιδιώξεις της Τουρκικής άρχουσας τάξης.

Παλεύουμε για

_Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

_Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής  εργασιακής σχέσης.

_Επαναφορά της 5ετους διαφοράς ηλικίας στα όρια συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών.

_Σύνταξη στα 55 έτη για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ

_Πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων από κράτος και εργοδοσία.

_Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

_Αναγνώριση του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας.Ουσιαστικά μέτρα στήριξης από το κράτος της εργαζόμενης μητέρας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/3/20 ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ …..ΚΑΛΑΠΟΚΑ 74…..ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ