30.6.2019 18:57

Ο Σταυρός του Αγίου Ισιδώρου στον θεματοφύλακα της Ελληνικής Γλώσσας

Με την ύψιστη τιμή της Χιακής Εκκλησίας, τον Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου, τίμησε το πρωί της Κυριακής τον Γλωσσολόγο Γιώργο Μπαμπινιώτη ο Μητροπολίτης Μάρκος, στο πλαίσιο Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ι.Ν. του Αγίου Μάρκου στον Βροντάδο.

Στην προσφώνησή του ο Μητροπολίτης Μάρκος, μαθητής του Γιώργου Μπαμπινιώτη στο Πανεπιστήμιο, αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο του καθηγητή Γλωσσολογίας στην πνευματική καλλιέργεια των νέων και στην διαφύλαξη του γλωσσολογικού πλούτου της ελληνικής γλώσσας.

Στην αντιφώνησή του ο Γιώργος Μπαμπινιώτης δήλωσε υπερήφανος που βοήθησε στην πνευματική καλλιέργεια του Μητροπολίτη, επισημαίνοντας ότι η τιμητική του διάκριση είναι όμοια με την απονομή του Σταυρού του Απόστολου Παύλου που του δόθηκε από την Ιερά Σύνολο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Γ. Μπαμπινιώτης, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη επισκέφθηκε την Βιβλιοθήκη της Ι.Μ. Χίου, προτείνοντας την έναρξη επαφών και κοινών δραστηριοτήτων μεταξύ μαθητών κι εκπαιδευτικών του Βροντάδου με μαθητές και εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Σχολείων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και των Ιωαννίνων.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ