17.11.2012 14:44

Ο πήχης ψηλά στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ

Η προχθεσινή εκλογή νέας διοίκησης στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την απερχόμενη διοίκηση να εξηγήσει στα μέλη της τους στόχους που είχε θέσει. Μολονότι απορροφημένη από τη συντήρηση του ΚΔΑΠ ΑμΕΑ στον Κοφινά, για τη λειτουργία του οποίου έχει δώσει 35.000 ευρώ μέσα σε δυο χρόνια, χωρίς να έχει πάρει ευρώ από κρατικό φορέα, επιχειρεί με κινήσεις εσωστρέφειας να ενσωματώσει στην κοινωνία τα παιδιά με αυτισμό και να αναδείξει τις πολλές ικανότητες τους.
Στην κατεύθυνση αυτή για τις γιορτές των Χριστουγέννων ετοιμάζεται να συνδιοργανώσει με πολιτιστικά σωματεία του νησιού εκδηλώσεις στις οποίες θα παρουσιαστούν οι δημιουργίες των παιδιών στα εργαστήρια της Μονάδας του Κοφινά. Παράλληλα στοχεύει στη διεύρυνση του ωραρίου απασχόλησης των παιδιών στη Μονάδα, ενώ κύρια μέριμνα είναι να δημιουργηθεί, σε συνεργασία με όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες των παιδιών με ειδικές ανάγκες, ένας κορμός πάνω στον οποίο θα διοχετεύεται η ενεργητικότητα των παιδιών, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Ο Π. Τζούμας ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία για την υποστήριξη της με δωρεές στο Σύλλογο, εξήγησε ότι αυτές στην ουσία κράτησαν το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ Κοφινά στη ζωή και αποκάλυψε τη δωρεά Ιδρύματος, ύψους 25.000 ευρώ, που όμως ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ