17.11.2012 14:44

Ο πήχης ψηλά στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ

Η προχθεσινή εκλογή νέας διοίκησης στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την απερχόμενη διοίκηση να εξηγήσει στα μέλη της τους στόχους που είχε θέσει. Μολονότι απορροφημένη από τη συντήρηση του ΚΔΑΠ ΑμΕΑ στον Κοφινά, για τη λειτουργία του οποίου έχει δώσει 35.000 ευρώ μέσα σε δυο χρόνια, χωρίς να έχει πάρει ευρώ από κρατικό φορέα, επιχειρεί με κινήσεις εσωστρέφειας να ενσωματώσει στην κοινωνία τα παιδιά με αυτισμό και να αναδείξει τις πολλές ικανότητες τους.
Στην κατεύθυνση αυτή για τις γιορτές των Χριστουγέννων ετοιμάζεται να συνδιοργανώσει με πολιτιστικά σωματεία του νησιού εκδηλώσεις στις οποίες θα παρουσιαστούν οι δημιουργίες των παιδιών στα εργαστήρια της Μονάδας του Κοφινά. Παράλληλα στοχεύει στη διεύρυνση του ωραρίου απασχόλησης των παιδιών στη Μονάδα, ενώ κύρια μέριμνα είναι να δημιουργηθεί, σε συνεργασία με όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες των παιδιών με ειδικές ανάγκες, ένας κορμός πάνω στον οποίο θα διοχετεύεται η ενεργητικότητα των παιδιών, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Ο Π. Τζούμας ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία για την υποστήριξη της με δωρεές στο Σύλλογο, εξήγησε ότι αυτές στην ουσία κράτησαν το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ Κοφινά στη ζωή και αποκάλυψε τη δωρεά Ιδρύματος, ύψους 25.000 ευρώ, που όμως ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ