28.8.2013 11:14

Ο πελαργός έρχεται πριν τα ραντεβού!

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΕΓΚΥΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ… ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ

Στα όρια του είναι το μικροβιολογικό στο «Σκυλίτσειο» αδυνατώντας να καλύψει τα αυξημένα περιστατικά που υπάρχουν σε εργαστηριακές εξετάσεις λόγω της μη λειτουργίας και των εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ.

Οι ασφαλισμένοι έχουν συρρεύσει στο νοσοκομείο, το προσωπικό και οι ώρες δεν επαρκούν με αποτέλεσμα από σήμερα να κλείνονται ραντεβού μικροβιολογικών εξετάσεων για τον… Απρίλιο.

Οι άνεργοι και μη έχοντες συμπολίτες μας ξαφνικά έμειναν χωρίς τη δυνατότητα μικροβιολογικών εξετάσεων αφού το κρατικό νοσοκομείο αδυνατεί να τους καλύψει και οι ίδιοι αδυνατούν να πληρώνουν ιδιώτες γιατρούς.

Η καταγγελία

Τελευταία τραγελαφικό περιστατικό είχε πρωταγωνίστρια μια έγκυο συμπολίτισσα μας, την Ο. Τ. που έσπευσε στο «Σκυλίτσειο» για τις απαιτούμενες, λόγω εγκυμοσύνης εξετάσεις. Ο σύζυγος άνεργος, οι γονείς με μια απλή σύνταξη, τι να πρωτοπρολάβουν, οπότε ούτε λόγος για να πληρώσει το ποσό των 90 ευρώ που απαιτείται για να γίνουν οι εξετάσεις σε ιδιώτη γιατρό.

Από το μικροβιολογικό του «Σκυλίτσειου», όπου απευθύνθηκε την έστειλαν στη Γραμματεία κι από εκεί της ανακοίνωσαν πως μπορούσε να εξεταστεί τον Απρίλιο, αφού τότε ήταν το επόμενο διαθέσιμο ραντεβού!

Η εγκυμονούσα έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της, η μητέρα της διαμαρτύρονταν εντόνως στη γραμματεία λέγοντας πως τον Απρίλη η κόρη της θα είχε το μωρό της στην αγκαλιά, αλλά η γραμματεία ήταν ανένδοτη.

Εν τέλει και οι δυο έφυγαν από το Νοσοκομείο, και κατέφυγαν στον «π» καταγγέλλοντας το περιστατικό, αφού προφανώς είναι πάρα πολύ δύσκολο για ολόκληρο το σύστημα του Νοσοκομείου μας απλά να εξαιρεί τις έγκυες και να αναλαμβάνει τις εξετάσεις τους. Άλλωστε αν μη τι άλλο, όπως καταντήσαμε, ο πελαργός έρχεται πάντα πιο γρήγορα από τα ραντεβού!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ