1.2.2016 22:00

Ο Μητροπολίτης Χίου στο πλευρό των ναυτικών για ΝΑΤ και Οίκο Ναύτου

Και η Εκκλησία για πρώτη φορά κατά του ασφαλιστικού

Σε μέτωπο κατά της κυβερνητικής πολιτικής που υποβαθμίζει το ΝΑΤ και τον Οίκο Ναύτου και που θέτει προσχώματα στην ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη χιλιάδων Ελλήνων ναυτικών, προχωρά ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος.
 
Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Παγχιακού  Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού ναυτικού, ο ιεράρχης της κατ’ εξοχήν ναυτικής περιοχής αναφερόμενος στην ελληνική ναυτιλία την αποκάλεσε ως το «8ο θαύμα του κόσμου» και τον «αλμυρό χρυσό» της Ελλάδος ζητώντας από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν σε πολιτικές που θα απαξιώσουν περαιτέρω το ναυτικό επάγγελμα και μάλιστα σε καιρό κρίσης. «Ως γιος ναυτικού, ζητώ να μην διαπράξει η κυβέρνηση ένα λάθος κατά του εθνικού κεφαλαίου που λέγεται ναυτιλία» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης, αναφερόμενος στον εθνικό ρόλο του συγκεκριμένου κλάδου.
 
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά εκπρόσωπος της Εκκλησίας και μάλιστα τόσο υψηλά στην ιεραρχία εκφράζεται ανοικτά κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που η κυβέρνηση προωθεί, δημιουργώντας νέα δεδομένα, ενώ πληροφορίες αναφέρονται και σε άλλες παρεμβάσεις ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά αγροτικές κι ευαίσθητες εθνικά περιοχές που θίγουν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις.  
 
Παράλληλα, η Χίος που ήδη σηκώνει μεγάλο φορτίο στο μεταναστευτικό πρόβλημα, τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε αναβρασμό καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα υπήρξε μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του νησιού συμμετοχή στην κινητοποίηση συνταξιούχων και εν ενεργεία ναυτικών που διαδήλωσαν ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό που υποβαθμίζει το ΝΑΤ κσι τον Οίκο Ναύτου.
Οι ναυτικοί συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο και από εκεί με πανό, συνθήματα και μια ελληνική σημαία που έγραφε πάνω ΝΑΤ, κατευθύνθηκαν στην προκυμαία, ενώ παρέδωσαν τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας.

Οι ναυτικοί δήλωσαν επίσης έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ