21.4.2021 14:02

Ο Ερυθρός Σταυρός μοίρασε αγάπη σε 320 οικογένειες

Οικονομική στήριξη ζητά ο Ερυθρός Σταυρός

Άλλη μια σημαντική προσπάθεια ξεκίνησε ο Ερυθρός Σταυρός προκειμένου να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη ανάγκης για συμπολίτες μας. Οι συνθήκες αν και πρωτόγνωρες δεν εμπόδισαν τον Ερυθρό Σταυρό να μοιράσει «πόρτα-πόρτα»  σακούλες γεμάτες με τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Η Αργυρώ Καστάνια, μέλος του Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με άλλα μέλη το πρωί της Τετάρτης συγκεντρώθηκαν στον πρώτο όροφο του ΚΑΠΗ με στόχο την οργάνωση της δράσης του Ερυθρού Σταυρού.

Συνολικά 320 οικογένειες θα επωφεληθούν της προσφοράς, ωστόσο η κ. Καστάνια σε δηλώσεις της τόνισε πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά των πολιτών καθώς η οικονομική επιβάρυνση του Ερυθρού Σταυρού δεν επιτρέπει να διευρύνει τη δράση του.

«Οι οικογένειες είναι 320, ίδιες με πέρσι, καθώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε κι άλλες» ανέφερε η κ. Καστάνια.

Η ακύρωση των δράσεων του Ερυθρού Σταυρού, όπως το καθιερωμένο τσάι και το παζάρι, λόγω πανδημίας μείωσαν σημαντικά τα έσοδα του. Μοναδική πηγή εσόδων αυτό το διάστημα είναι οι δωρεές και οι ετήσιες συνδρομές των μελών.

Για αυτό το λόγο ο Ερυθρός Σταυρός απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να συνεισφέρουν με μια συνδρομή κόστους μόνο 10 ευρώ ετησίως.

Τέλος, ο Ερυθρός Σταυρός δεν περιορίζεται μόνο σε δράσεις όπως τις παραπάνω αλλά συνεισφέρει και στην υγειονομική θωράκιση:

«Ήρθε κλιμάκιο από τα κεντρικά και έκανε rapid test σε όλους τους δικαστικούς καθώς υπάρχει συνεργασία του Ερυθρού Σταυρού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Εκεί πήγαν εθελόντριες μας και στήριξαν την προσπάθεια» ανέφερε η κ. Καστάνια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ