15.12.2015 18:37

Νέα χρονιά, νέοι κάδοι

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Τους παλαιούς κάδους ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει η Χίος που από τις αρχές του 2016 θα εισέλθει σε νέα φάση υλοποίησης της ανακύκλωσης, μέσα από την οποία θα ανακυκλώνεται πλέον και το γυαλί.

Ήδη την Πέμπτη ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης θα βρεθεί στην Αθήνα προκειμένου να προχωρήσει στην αποδοχή της δωρεάς δύο αυτοκινήτων από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης, κλείνοντας έτσι τον κύκλο των υποχρεώσεων που είχε αναλάβει η εταιρία απέναντι στον Δήμο από τον περασμένο Ιανουάριο.

Πρόκειται για δύο οχήματα, ένα χωρητικότητας 12 κυβικών τύπου πρέσας κι ακόμα ένα μικρότερο χωρητικότητας 8 κυβικών.

Με την παραλαβή των οχημάτων θα αποδεσμευθεί άμεσα το γερανοφόρο όχημα της «Οικόπολις» το οποίο τρεις φορές την εβδομάδα θα απασχοληθεί με την αποκομιδή του ανακυκλώσιμου γυαλιού, μέσα από τους νέους κάδους που σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν μέσα στην πόλη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γ. Μπελέγρη, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αντικατασταθούν οι παλιοί σιδερένιοι κάδοι που είχαν τοποθετηθεί σε βόρεια και νότια Χίο με στόχο το αργότερο μέχρι 30 Ιανουαρίου η νέα ανακύκλωση να είναι σε πλήρη λειτουργία.

Αυτοκίνητα και από την ΕΥΔΑΠ

Παράλληλα με τα οχήματα που θα παραλάβει από την Ε.Ε.Α.Α. ο Δήμος Χίου θα παραλάβει ακόμα 14 φορτηγά οχήματα δεκαετίας από την ΕΥΔΑΠ. Πρόκειται για 12 οχήματα 4 τόνων και 2 οχήματα 2 τόνων με καμπίνα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το ένα από αυτά που είναι γερανοφόρο θα διατεθεί στην υπηρεσία Πρασίνου, από ένα θα λάβουν ΔΗΚΕΧ και Νομικό Πρόσωπο ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ