4.3.2015 15:31

Νέα αρχή για το Δικαστικό Μέγαρο;

ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΚΠΤΩΤΟΣ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Έκπτωτος κρίθηκε ο εργολάβος του Δικαστικού Μεγάρου αφού η εταιρεία του υπουργείου Δικαιοσύνης «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ»  ανακοίνωσε τη διάλυση της παλιάς εργολαβίας και την κήρυξη νέας δημοπράτησης του έργου. 

Η εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια και άλλων παρόμοιων περιστατικών, όπως πρόσφατα με το Γεφύρι στο Παντουκειός και τα προβλήματα με την εργολαβία στο Κολέγιο της Χίου, ως αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης του κατασκευαστικού κλάδου. 

«Σταθήκαμε συνεπείς σε αυτό που ανακοινώσαμε στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήσαμε στην τελευταία επίσκεψη μας στη Χίο. Το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την πρόταση του Τεχνικού Συμβουλίου και διαλύει τη σύμβαση με την εταιρεία ΠΡΟΤΕΚΑΤ Α.Ε», τόνισαν  στην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου Ανθίππη Ζαννάρα, ο Διευθυντής της «ΘΕΜΙΣ» Δημήτρης Νικολάου και ο  επικεφαλής του κατασκευαστικού τομέα.

Αναφερόμενη στους κύριους λόγους που επέτρεψαν στη «ΘΕΜΙΣ» να κινήσει τη διαδικασία της έκπτωσης, η πρόεδρος του συλλόγου δηλώνει στον «π» ότι: «σύμφωνα με την πρόταση που έγινε δεκτή, η εργολαβία διαλύεται επειδή η πρώην ανάδοχος εταιρεία δεν έχει πραγματοποιήσει εργασίες αντίστοιχες με τις πιστώσεις που έχει λάβει. Ταυτόχρονα όμως,  έχει διακόψει κάθε επαφή με τον φορέα υλοποίησης και δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις να δώσει εξηγήσεις για την πορεία του έργου και τη συμπεριφορά της».

Σε έξι μήνες

Η Α. Ζαννάρα πιστεύει ότι αν οι υπηρεσίες κινηθούν γρήγορα και σωστά οι νέες διαδικασίες μπορούν να ολοκληρωθούν σε έξι μήνες.

«Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο, πρέπει να ορισθεί και να τηρηθεί σαφές χρονοδιάγραμμα. Θα ενημερώσουμε  την Πρόεδρο Πρωτοδικών Χίου Κατερίνα Τομπάζη, το Δήμο, τους βουλευτές την Περιφέρεια και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Θα προτείνουμε την σύναψη κοινού εγγράφου το οποίο θα κοινοποιήσουμε στο νέο υπουργό Δικαιοσύνης και στη «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ», με στόχο να πιέσουμε για την αποπεράτωση του Δικαστικού μεγάρου», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ