1.7.2013 17:39

Να λειτουργήσει ξανά ο Αστυνομικός Σταθμός Βροντάδου

Την ανάγκη να τεθεί σύντομα σε επαναλειτουργία ο Αστυνομικός Σταθμός του Βροντάδου επισημαίνει με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο ο Ν. Νύκτας, προωθώντας πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηχορύπανσης, κυρίως από τα δίκυκλα. Όπως αναφέρει ο κ. Νύκτας, δεν είναι δυνατόν μια περιοχή 5.000 κατοίκων να μην διαθέτει αστυνομική καλύψη σε καθημερινή βάση, παρά μόνο περιοδική και κατόπιν καταγγελιών των κατοίκων.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρει:

“Το έντονο φαινόμενο της ηχορύπανσης, κυρίως από δίκυκλα, στον Βροντάδο,  δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα τόσο σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή (εστιατόρια – ξενοδοχεία), όσο και στους περιοίκους που είτε διαμένουν στο Βροντάδο, είτε κάνουν την βόλτα τους.

Η περιοχή του Βροντάδου, των 5000 κατοίκων αλλά και των πολλών επισκεπτών, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, αντιμετωπίζει έντονα αυτό το πρόβλημα, που σε συνδυασμό με την αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων αλλά και πεζών, κύρια στην παραλιακή οδό, καθιστά επιβεβλημένη τη συνεχή αστυνομική παρουσία.

Παράλληλα το καθημερινό πλέον φαινόμενο της παραμονής και μάλιστα ρυπογόνος, ομάδων τσιγγάνων σε σημεία του Βροντάδου (σας επισυνάπτω το σχετικό έγγραφο που εστάλη στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και στη Δημοτική Αστυνομία) επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα συνεχούς και καθημερινής αστυνόμευσης.

Για τους ανωτέρω λόγους, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη πληθυσμιακή τάση, την γεωγραφική ιδιομορφία, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ζητούμε να μπει  ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Βροντάδου, καθώς και η συχνότερη παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας”.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ