17.5.2012 22:00

«Να επιτραπεί η δημιουργία ιδιωτικών αλσυλλίων»

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ν. ΘΗΡΙΑΝΟΥ

Γεγονός που σφράγισε τον περυσινό χειμώνα, χαρακτηρίζει ο Ν. Θηριανός, την ανεξέλεγκτη κοπή δένδρων και θάμνων που χρησιμοποιούνται ως καυσόξυλα σε καιρούς οικονομικής  κρίσης, πράξη που επηρεάζει και το αγαπημένο του σπορ, το κυνήγι. Τα ίδια και χειρότερα μάλιστα πιστεύει ότι θα γίνουν και τον επόμενο, γιατί ούτε η οικονομική κρίση θα έχει ξεπεραστεί, ούτε και η τιμή πετρελαίου αναμένεται να πέσει!                                                                                                                     
Την χάνει                                                                                                              
Εύστοχα επισημαίνει μάλιστα, ότι την ίδια στιγμή, αν κάποιος δημιουργήσει ένα αλσύλλιο σε ιδιόκτητο χώρο ένα αλσύλλιο σε ιδιόκτητο χώρο για να παράγει νόμιμα τα δικά σου καυσόξυλα, ή ακόμη και για λόγους αισθητικής,  κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί η ιδιοκτησία του "δασική έκταση" και να την χάσει..                             
Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει:                                                                        
«Σε χώρες που το κράτος και η δημοκρατία λειτουργούν, αφήνουν τον πολίτη να δημιουργήσει ιδιωτικά αλσύλλια για ξύλευση... Σε άλλες χώρες υπάρχει ένα καθεστώς κοινοκτημοσύνης, όπου οι κάτοικοι κάθε περιοχής έχουν δικαιώματα ξύλευσης στα κοινοτικά δάση, υπό θεσπισμένους κανόνες συνετής δασοπονίας.      
Στην Ελλάδα όμως των έκτακτων εισφορών στη ΔΕΗ, όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους...  Και ο πολίτης που κρυώνει, αφού δεν μπορεί να ξυλεύσει νόμιμα και δασοπονικά σωστά, το παράνομα και βιαστικά! Η ίδια η πολιτεία, όταν αύξησε τα καύσιμα και το ρεύμα, έπρεπε να είχε προβλέψει την αυξημένη ζήτηση για ξυλεία και να θεσπίσει κανόνες, ώστε η ξύλευση να συνδυάζεται με τον καθαρισμό των δασών από πλεονάζουσα καύσιμη ύλη. Ή μήπως ξεχάσαμε το μακρύ καυτό καλοκαίρι που έρχεται...»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ