20.2.2017 15:28

Ν. Μηταράκης: «Ποιος δίνει χρήματα στους μετανάστες της Χίου;»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης αναφορικά με το πρόγραμμα προσφοράς χρημάτων αντί συσσιτίου στους πρόσφυγες. Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης το πρόγραμμα προσφοράς χρημάτων αντί συσσιτίου στους πρόσφυγες, αφορά σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον πληθυσμό των προσφύγων που βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα τεθεί δε σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Μάρτιο.

«Οι πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νησιά του Αιγαίου εξαιρούνται από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, προκειμένου να μην  αποτελέσει αυτό κίνητρο για την εισροή νέων μεταναστών στα νησιά μας.

Ωστόσο παρατηρήθηκε ότι μετανάστες και πρόσφυγες στο νησί της Χίου εφοδιάστηκαν με πιστωτική κάρτα και κάνουν αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ των τραπεζών, γεγονός που αποτελεί διάψευση των λεγομένων και των δηλώσεων του ίδιου του υπουργού», εξηγεί ο κ. Μηταράκης και ρωτά τον Γιάννη Μουζάλα:

«1.Πώς θα εφαρμοστεί ακριβώς το πρόγραμμα προσφοράς μετρητών αντί συσσιτίου στους πρόσφυγες;

2.Έχει αλλάξει ο σχεδιασμός του υπουργείου που εξαιρούσε τους πρόσφυγες των νησιών του Αιγαίου από αυτό;»    

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ