22.4.2021 10:40

Μπορεί η Χίος να δώσει τη μάχη με ανοιχτή την αγορά;

Αναμφίβολα οι προκλήσεις με τις οποίες έχουν έρθει αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις του νησιού το τελευταίο διάστημα, ελέω πανδημίας, είναι τεράστιες.

Εξίσου σημαντικές ωστόσο είναι και οι προκλήσεις που δημιουργεί ο αιφνιδιαστικός σχεδιασμός της κυβέρνησης για δημιουργία υπερδομής στο Θόλος, που θα πλήξει άμεσα Συκιάδα, Λαγκάδα, Καρδάμυλα, Βροντάδο και θα φέρει το μεταναστευτικό πιο κοντά στον αστικό ιστό.

Η πιθανά αντιφατική εικόνα το πρωί του Σαββάτου, η μισή Χίος να δίνει τη μάχη για το μέλλον του νησιού στο λιμάνι και η άλλη μισή να διατηρεί ανοιχτά τα καταστήματα σε μία σχεδόν άδεια αγορά, ελλοχεύει τον κίνδυνο να δοθεί λάθος μήνυμα.

Σήμερα ο επιχειρηματικός κόσμος της Χίου καλείται για μία ακόμη φορά να πρωτοστατήσει όπως ακριβώς έκανε και τον περασμένο Φλεβάρη.

Η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Χίου για κλείσιμο των καταστημάτων επί δίωρο το προσεχές Σάββατο, αποτελεί μονόδρομο απέναντι στις συνεχώς εντεινόμενες προσπάθειες Κυβέρνησης και Υπουργού Μετανάστευσης να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο νησί.

Ας το τολμήσει, ας δείξει τον δρόμο και ας αποδείξει για μία ακόμη φορά ότι η τοπική οικονομία θα ζήσει, θα δημιουργήσει και θα ανθίσει πέρα και έξω από τα πρόσκαιρα πλην επιζήμια «τυράκια» του μεταναστευτικού.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ