11.4.2016 13:49

«Μπλόκο» Ελεγκτικού στις άγονες γραμμές. Η 6μηνη παράταση έγινε 2μηνη

Το Ελεγκτικό Συνέδριο «κούρεψε» την παράταση των άγονων γραμμών. Ζητώντας πρόσθετες διευκρινίσεις, ανάγκασε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να ελαχιστοποιήσει σε 2 μήνες, αντί 6, την παράταση 26 άγονων αεροπορικών γραμμών.

Αρχικά, η ΥΠΑ είχε παρατείνει για το διάστημα 1η Απριλίου – 30 Σεπτεμβρίου τις συμβάσεις των άγονων γραμμών, πετυχαίνοντας σε κάποιες περιπτώσεις μείωση μισθωμάτων. Η Olympic Air έλαβε 16 δρομολόγια και οι Αstra και Sky Express από 5 έκαστος, έναντι 19,8 εκατ. συνολικά.

 Ωστόσο, η ΥΠΑ αναγκάστηκε να «κουρέψει» τις συμβάσεις έως τις 31 Μαΐου, προκειμένου να προσκομίσει τα πρόσθετα στοιχεία που ζήτησε το Ελεγκτικό (οι ανάδοχοι είναι οι ίδιοι, το συνολικό αντιστάθμισμα έφτασε τα 6,6 εκατ.).

Από την αεροπορική αγορά ακούγεται ότι «η ΥΠΑ, εφόσον πάρει το πράσινο φως του Ελεγκτικού, πιθανότατα θα παρατείνει τις συμβάσεις για άλλους 4 μήνες». 

Άλλοι αμφισβητούν τον ισχυρισμό αυτό, σημειώνοντας ότι «από την αρχή, η όλη διαδικασία και η 6μηνη επέκταση των συμβάσεων κινούνταν στα όρια της νομιμότητας».

Πάντως, το προσεχές διάστημα η ΥΠΑ θα δημοσιεύσει, σε δημόσια διαβούλευση, το μεγάλο διαγωνισμό των άγονων γραμμών, δηλαδή τον διαγωνισμό με την 4ετή διάρκεια. Σε αυτό το σημείο, ακούγεται ότι οι άγονες γραμμές θα είναι οι ίδιες σε αριθμό, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις.

Πηγή: metaforespress.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ