28.10.2014 8:24

Μπάχαλο και αυτή την Κυριακή στην αγορά

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Παραμένουν τα στεγανά στον Εμπορικό Σύλλογο  σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Κι έτσι ενώ ο νόμος  δίνει το πράσινο φως για λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 2 Νοεμβρίου,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου  προτείνει στα μέλη του να παραμείνουν κλειστοί, αναφέροντας ωστόσο πως όποιος θέλει μπορεί και να... δουλέψει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση σημειώνει:

 «Το Διοικητικό Συμβούλιο αφουγκραζόμενο την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μας (οι οποίοι δεν προτίθενται να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 2 Νοεμβρίου), προτείνει στα μέλη του να κρατήσουν «κλειστές» τις επιχειρήσεις τους κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Εκπεφρασμένη άποψη του Εμπορικού Συλλόγου, τέλος είναι να δοθεί η δυνατότητα να επιλέγει η οικεία Περιφερειακή Ενότητα κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης του Εμπορικού Συλλόγου αναφορικά με το ποιες Κυριακές θα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας τα εμπορικά καταστήματα. Σας ενημερώνουμε ωστόσο ότι βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου, υπάρχει η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να λειτουργήσει το κατάστημά του την Κυριακή 2 Νοεμβρίου».  

Η εμπειρία από τις προηγούμενες Κυριακές πάντως έχει δείξει ότι ο κόσμος γενικά θα κατέβει στην αγορά και θα είναι στο... ψάξιμο για το ποιο κατάστημα θα βρει ανοιχτό και πιο όχι. Οι καιροί αλλάζουν, oι νοοτροπίες όμως παραμένουν ίδια.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ