11.3.2016 16:42

Μνημονιακό σκοτάδι

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Οι παράπλευρες απώλειες της οικονομικής κρίσης και τα μνημόνια, έχουν επηρεάσει και την λειτουργία της ΔΕΗ. Το οικονομικό  “κραχ ” και οι όροι που έχουν επιβληθεί στη λειτουργία όλων των φορέων που ελέγχονται από το κράτος, δημιουργούν  αρκετές δυσκολίες  στην κάλυψη των αναγκών των κατά τόπους υπηρεσιών και των πολιτών. Μεταξύ αυτών είναι και η προμήθεια ανταλλακτικών, που γίνονται πλέον  με διεθνείς μειοδοτικούς ανταγωνισμούς. Οι κατά τόπους υπηρεσίες δεν μπορούν πια να παραγγέλλουν  τα αναγκαία ανταλλακτικά απευθείας  από τα Ελληνικά εργοστάσια ή τις αντιπροσωπείες, αναγκαστικά όλα παραγγέλλονται μ την  προαναφερόμενη διαδικασία, με αποτέλεσμα να σημειώνονται  σημαντικές καθυστερήσεις στις παραλαβές των ανταλλακτικών όταν κηρύσσεται ανάδοχος μια ξένη αντιπροσωπεία.

Αυτή την περίοδο η ΔΕΗ έχει έλλειψη ανταλλακτικών ΤΑΣ, της ηλεκτρονικής πλακέτας  που δίνει εντολή στο σύστημα και ανάβουν οι λαμπτήρες, γι΄αυτό είναι σκοτεινοί αρκετοί δρόμοι, κυρίως στις περιοχές του Φόρου στο Νοσοκομείο, των βορειοδυτικών συνοικιών,  και της Ευαγγελίστριας. Κανείς δεν είναι μπορεί να διαβεβαιώσει πότε θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς το πρόβλημα θα αναπαράγεται με ελλείψεις άλλων ειδών, αφού η κατάσταση είναι παγιωμένη.

Κόμβος Λαγκάδας

Ο κόμβος στην διασταύρωση της  Λαγκάδας εξακολουθεί να παραμένει σκοτεινός, επειδή υπάρχει έλλειψη του ειδικού καλωδίου σύνδεσης της παροχής.  Πιθανότατα οι εργασίες θα ξεκινήσουν γύρω στο τέλος του μήνα,  αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα  που δίνει η κεντρική αποθήκη διανομής των Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ