14.7.2016 15:00

Μην παραλάβετε την Απλωταριά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΕΖΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Επανέρχεται ο Σύλλογος "Οι φίλοι του πεζού" για το έργο της Απλωταριάς. Με επιστολή τους, αυτή τη φορά στον δήμαρχο Χίου, καυτηριάζει την πρακτική που εφαρμόζουν οι ασκούντες διοίκηση, παραλαμβάνοντας έργα που καταλήγουν "ημιτελή, αναποτελεσματικά ακόμη και άχρηστα".

 Παράλληλα στην ίδια επιστολή οι "Φίλοι του πεζού" ασκούν στενή πίεση στη δημοτική αρχή ζητώντας να φανεί συνεπείς στις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

 

Αναλυτικά στην επιστολή σημειώνεται:

"Την περίοδο που άρχισαν οι εργασίας ανακατασκευής του οδοστρώματος της οδού Απλωταριάς,    τόσο οι Φίλοι του Πεζού όσο και πολλοί έμποροι με καταστήματα  στον ίδιο δρόμο, είχαμε εκφράσει εγκαίρως τις έντονες αντιδράσεις – αντιρρήσεις μας για τον τρόπο που προχωρούσε.

 

Πιο συγκεκριμένα   καταγγείλαμε ότι   αυτό το σημαντικό   έργο εστερείτο επί μέρους μελετών κι αποπεράτωσή του έγινε όπως - όπως με την καθοδήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μέρα με τη μέρα.

 

Η σημερινή παρέμβασή μας δεν έχει  σκοπό να θίξει τα συμφέροντα του εργολάβου αλλά, να καυτηριάσει την πρακτική που εφαρμόζει και η  σημερινή δημοτική Αρχή, να παραλαμβάνονται   έργα  στερούμενα βασικών προϋποθέσεων καλής εκτέλεσης, όπως γίνονταν επί δεκαετίες,  με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα στο  νησί  ημιτελή, αναποτελεσματικά ακόμα και άχρηστα έργα..

 

Ζητούμε να επιδείξετε σεβασμό στα   πολύτιμα κονδύλια που ξοδεύονται, και να δείξετε συνέπεια στις προεκλογικές εξαγγελίες του συνδυασμού σας, έχοντας κατά νου ότι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε, ο Δήμος μας έχει ανάγκη χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης, ως αντίδοτο στην βαριά οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει τον τόπο".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ