5.7.2013 15:15

Μήλο της έριδος η επέκταση του LIDL

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΛΑ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ

Ενώπιον 6-7 συμβούλων το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει για την αδειοδότηση ή μη της επέκτασης του σούπερ μάρκετ Lidl  στο Κοντάρι. Η ώρα ήταν πλέον προχωρημένη- και όπως συνηθίζεται το τελευταίο διάστημα- σε μια άδεια αίθουσα τέθηκε επί τάπητος το συγκεκριμένο θέμα.
Η πρόταση της Εταιρείας Γερμανικών συμφερόντων LIDL , αφορούσε στην επέκταση των εγκαταστάσεων της κατά 250 τ.μ. από την πίσω πλευρά και παρότι η δημοτική αρχή θεωρούσε ότι με την αλλαγή του νομικού πλαισίου η απόφαση του συμβουλίου ήταν γνωμοδοτικού χαρακτήρα και ούτως ή άλλως θα προχωρούσε η επένδυση, η ΛΑΣ πρόβαλε ισχυρή αντίσταση και εν τέλει η πρόταση για επέκταση καταψηφίστηκε.

Δουλική η στάση της δημοτικής αρχής

Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση, σημειώνει μεταξύ άλλων:  «Με δεδομένη τη συνέπεια λόγων και έργων οι δημοτικοί μας  σύμβουλοι καταψήφισαν την επέκταση και του LIDL όπως έπραξαν και με του «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ», γιατί υπηρετούν την πολιτική που πρεσβεύει ότι οι εργάτες μπορούν και πρέπει να ζήσουν χωρίς αφεντικά και μονοπώλια, να οργανώσουν τη ζωή τους στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, να συμμαχήσουν με τους αυτοπασχολούμενους και μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού , για να δει άσπρη μέρα ο τόπος μας».

Τυπική διαδικασία

Ο δήμαρχος Χίου μιλώντας στον «π» σχετικά με το θέμα υποστήριξε ότι ο νέος νόμος που είναι σε ισχύ, έχει μετατρέψει τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων σε γνωμοδοτικού χαρακτήρα και ο επενδυτής ούτως ή άλλως μπορεί να προσχωρήσει στην επέκταση του πολυκαταστήματος. «Ήταν τυπικό το θέμα. Εμείς απλά εκφράζουμε άποψη και τίποτα παραπάνω. Καταψηφίσαμε τελικά, είχαν μείνει ελάχιστοι σύμβουλοι στην αίθουσα αλλά ο επενδυτής ανεξάρτητα από αυτό μπορεί να προχωρήσει με βάση τον νόμο».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ