10.12.2015 15:58

«Μικροί μαέστροι» 200 μαθητές από έξι Δημοτικά Σχολεία της Χίου

Πλημμύρισε παιδικές φωνούλες και μουσική σήμερα η αίθουσα της Πινακοθήκης, αφού 200 περίπου μαθητές από έξι σχολεία της Χίου συμμετείχαν στο  χρηματοδοτούμενο από την Γερμανική Πρεσβεία Αθηνών εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. «Τα παιδιά παρακολούθησαν την παρουσίαση των ξύλινων πνευστών μουσικών οργάνων, άκουσαν κλασική μουσική και έγιναν για λίγο μικροί μαέστροι», δήλωσε στον «π» η προϊστάμενη της Α/βθμιας εκπαίδευσης Χίου Ανατολή Βροχαρίδου.

Η επιθυμία της να μετατραπεί σταδιακά ο χώρος της Πινακοθήκης σε χώρο εκπαίδευσης και πολιτισμού άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά  και η αντιδήμαρχος πολιτισμού Βιβή Ποταμούση δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για αυτή την εξέλιξη. «Σήμερα δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να μυηθούν στον κόσμο της  κλασικής μουσικής από τα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο για τα πνευστά όργανα στους μαθητές του μουσικού σχολείου και στα μέλη της Φιλαρμονικής και αύριο θα είναι η μεγάλη συναυλία στα Οθωμανικά λουτρά», ανέφερε η Βιβή Ποταμούση.

Για την αξία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μίλησε στον «π» το μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Βαγγέλης Σταθουλόπουλος. «Η δράση αυτή έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια. Προσπαθούμε με απλό και κατανοητό τρόπο να παρουσιάζουμε κλασικά μουσικά έργα με τα οποία τα παιδιά δεν είναι τόσο εξοικειωμένα. Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει το έργο μας», είπε ο Βαγγέλης  καλώντας τους Χιώτες να δώσουν αύριο το παρόν στην συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στα Οθωμανικά Λουτρά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ