16.11.2012 16:50

Μικρό «Ομήρειο» αποκτά η Εκκλησία

ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνεδριακό κέντρο θα αποκτήσει η Ιερά Μητρόπολη Χίου, αξιοποιώντας το μεγάλο αποθηκευτικό χώρο που φυλασσόταν με κακές συνθήκες το αρχείο της Χιακής Εκκλησίας. Η εκκαθάριση και οργάνωση της υπόγειας αποθήκης έφερε στο φως μια μεγάλη αίθουσα, που έχει τις δυνατότητες να μετατραπεί σε κέντρο παραγωγής έργου, πόλος έλξης και καλός αγωγός μεγαλύτερης σύσφιξης των σχέσεων της εκκλησίας με τον κόσμο. Οι επισκευές ξεκινούν σύντομα και η Μητρόπολη Χίου ετοιμάζεται να ανοίξει άλλη μια πόρτα επαφής με το κοινό.
 Μετά το μακαριστό Μητροπολίτη Παντελεήμονα Φωστίνη, που επέκτεινε  και έδωσε τη σημερινή  του μορφή στο κτίριο της Μητρόπολης, ο Σεβασμιώτατος Μάρκος, αισθανόμενος τις επιταγές της εποχής, αξιοποιεί τους χώρους του μεγάρου και δημιουργεί την υποδομή για καλύτερη παραγωγή  έργου από τη Μητρόπολη.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ