10.12.2015 19:36

Μία πυρκαγιά κι ένα αγιόφιδο

Συνολικά 15 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, χωρίς να προκαλέσει επιπλέον ζημιές, κατάφερε να κατακάψει η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11.10 το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή της Παρπαριάς. Η πυρκαγιά  εντοπίστηκε από κατοίκους της Βολισσού οι οποίοι και ειδοποίησαν για το συμβάν. Τελικά έπειτα από δύο ώρες κατασβέστηκε από 5 οχήματα της Π.Υ. με 10 άνδρες, το όχημα της εθελοντικής ομάδας Αγιασμάτων με δύο άνδρες, καθώς και το πυροσβεστικό της Βολισσού.  

Την ίδια ημέρα στις 14:30 η Π.Υ.  μετέβη με 1 όχημα και 2 άντρες σε οικία ιδιοτησίας Σ.Σ. στα Γιαλούρικα στην οποία  βρισκόταν εγκλωβισμένο μικρό φίδι (ηλικίας 1 έτους περίπου). Εντοπίστηκε στην ψευδοροφή της οικίας αιχμαλωτίστηκε και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο σε ασφαλή χώρο στην ύπαιθρο. Το συγκεκριμένο φίδι σπανίζει στη Χίο, λέγεται αγιόφιδο (φιδάκι της Παναγιάς) και δεν θεωρείται επικίνδυνο για τον άνθρωπο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ