20.2.2020 17:50

Μία εξαιρετική τιμή για τους Χιώτες Προσκόπους

Το 2020 ο Ελληνικός Προσκοπισμός γιορτάζει τα 110 χρόνια του.

Η Προσκοπική Κίνηση ξεπερνώντας τα 100 χρόνια ζωής, μπορεί να χαρακτηρίζεται υπεραιωνόβια, αλλά η ουσία της καθώς και το περιεχόμενο του προγράμματος που προσφέρει στα παιδιά και στους νέους της πατρίδας μας, είναι πιο φρέσκο και πιο καινοτόμο από ποτέ.

Κάθε χρόνο, 22 Φεβρουαρίου, οι Πρόσκοποι γιορτάζουν την Ημέρα Σκέψης, τη γενέθλια μέρα του Ιδρυτή του Προσκοπισμού, Λόρδου Μπέιντεν Πάουελ (1857-1941).

Φέτος, στις 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 6 μμ, το 1ο Σύστημα Προσκόπων κόβει την Βασιλόπιτα του  στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Γιάννης Καράλης», σε μία ανοιχτή εκδήλωση για μέλη, γονείς και φίλους. Η μέρα είναι σπουδαία, αφού θα βρεθεί στη Χίο ο Γενικός Έφορος του Σώματος Ελλήνων Προκόπων, Χριστόφορος Μητρομάρας, για να απονείμει στη σημαία του Συστήματος, το Μετάλλιο Προσκοπικής Αξίας. Στο Σύστημα μας έχει απονεμηθεί το μετάλλιο Ευδοκίμου Υπηρεσίας (1970) και το μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων (1996).

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ