3.12.2015 16:07

Μη βιαστείτε για παρκάρισμα στα νέα πεζοδρόμια

ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς απαιτεί η στάθμευση κοντά ή δίπλα σε πεζοδρόμια καθώς αυστηροποιούνται άμεσα οι έλεγχοι και οι ποινές για τους παραβάτες.

Η Τροχαία επιδίδει κλήσεις και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά, από 40 έως 80 ευρώ ανάλογα με το σημείο στάθμευσης, όπως έχουν διαπιστώσει όσοι άφησαν τα αυτοκίνητα τους το τελευταίο διήμερο στις οδούς Κοραή, από τη Βιβλιοθήκη έως τη συμβολή με την Απλωταριά και Μιχάλων, από τη διασταύρωση με την Μ. Λιβανού έως την αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν «εγκλιματισθεί» ακόμη στη νέα πραγματικότητα παρά το έγινε μια μικρή εκστρατεία ενημέρωσης και δόθηκε  μια  περίοδο χάριτος, η οποία έληξε προχθές. Όλα αυτά είχαν καταγραφεί  επανειλημμένα σε ρεπορτάζ, με την δυνατότητα που μας έδινε η ολοκλήρωση των επί μέρους τμημάτων του έργου.

«Εφαρμόζουμε  το  άρθρο 34 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με το οποίο μπορούμε να βεβαιώνουμε παραβάσεις στα οχήματα που παρκάρουν σε δρόμους με πλάτος μικρότερο των τριών μέτρων», δηλώνει ο διοικητής του Τμήματος  Γιάννης Αραμπατζής και απώτερος σκοπός του Τμήματος είναι πάντα, να βελτιωθεί η ασφάλεια και οι συνθήκες οδήγησης στο κέντρο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ