8.9.2016 11:10

Μέτρο πίεσης το κλείσιμο των σχολείων

Το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία όλης της χώρας,, αλλά και της Χίου, από τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την συνταξιοδότηση των καθαριστριών και το νέο καθεστώς προσλήψεων που επέβαλλε το υπ. Παιδείας, επισημαίνει με δηλώσεις στον «π» ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Χίου. Ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει ότι στο νησί δεν παρατηρούνται σημαντικά κενά τουλάχιστον για φέτος αλλά του χρόνου το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο. «Εμείς θα καλύψουμε τα όποια κενά μέσω της κοινωφελούς εργασίας και από την υπηρεσία καθαριότητας.  Όμως ο δήμος  δεν έχει δικαιοδοσία στο θέμα των προσλήψεων. Η μόνη αρμόδια για το θέμα της αναπλήρωσης των κενών στην καθαριότητα των σχολείων η δημοτική επιτροπή Παιδείας, η οποία και πάλι δεν μπορεί να προσλάβει κόσμο εάν δεν δοθεί εντολή από την αρμόδια εταιρεία που έχει αναθέσει το θέμα των καθαριστριών το υπ. Παιδείας», τονίζει ο αντιδήμαρχος.

Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος προειδοποιεί ότι  θα προβεί σε κινητοποιήσεις  εάν δεν δοθεί λύση στο θέμα των προσλήψεων σχολικών καθαριστριών. «Φέτος θα καλύψουμε τα τρία κενά που έχουν δημιουργηθεί. Αλλά εάν μέχρι του χρόνου δεν έχει διευθετηθεί το πρόβλημα και δεν αλλάξουν τα δεδομένα τότε θα κλείσουμε τα σχολεία. Δεν μας μένει άλλη επιλογή», κατέληξε ο αντιδήμαρχος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ