20.1.2016 13:23

Μεθόδευση Κελεπερτζή – συνδικαλιστών υποπτεύονται στη Συκιάδα

• ΑΠ’ ΤΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Στο στόχαστρο γονέων και κατοίκων της Συκιάδας μπαίνει για πρώτη φορά ευθέως ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με βάση τις εξελίξεις γύρω από το σχεδιασμό ενοποίησης των σχολείων της Λαγκάδας και της Συκιάδας.

Οι περίεργες συμπτώσεις και το γεγονός ότι οι εξελίξεις χρονικά ταυτίστηκαν με τις διαδικασίες εκλογής των νέων προϊστάμενων εκπαίδευσης έχουν αναστατώσει τη Συκιάδα και κάνουν τους κατοίκους του χωριού να τοποθετούν στο κάδρο των ευθυνών τον Αρ. Κελεπερτζή, αδύναμο να επιβάλλει εδώ και χρόνια το νόμιμο και λογικό, εξοικονομώντας ταυτόχρονα πόρους και προσωπικό, σε μια περίοδο κατά την οποία είναι σοβαρά ζητούμενα στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.

Το δέλεαρ

Στη Συκιάδα βλέπουν καθαρή συμπαιγνία πίσω από τις κινήσεις των τελευταίων ημερών στην υπόθεση. Συγκεκριμένα εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε πάλι η συζήτηση για το ενδεχόμενο συνένωσης των σχολικών μονάδων, αλλά, με τις ευλογίες των κ. Κελεπερτζή και Τσίγκου, περιορίζεται μόνο για τα δυο νηπιαγωγεία, με πρόταση εκ μέρους του – και – προέδρου της Λαγκάδας να συνενωθούν τη νέα χρονιά, να μετατραπεί το νέο νηπιαγωγείο σε Ολοήμερο, για να μην χαθεί η δεύτερη θέση νηπιαγωγού (την κατέχει η σύζυγος του κ. Τσίγκου) και να οριστεί ως έδρα η Συκιάδα, ενώ καταφανώς η κτιριακή υποδομή της Λαγκάδας είναι καλύτερη. Μάλιστα, βλέποντας ότι η αίθουσα νηπιαγωγείου της Συκιάδας δεν επαρκεί, προτείνεται να στεγαστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου, καταργώντας από τη Συκιάδα χώρο για τις εκδηλώσεις του δικού της σχολείου!

Ο προϊστάμενος δείχνει να συναινεί με το σκεπτικό και συστήνει – άγνωστο γιατί - να μην τεθεί θέμα ενοποίησης των δυο ανεξάρτητων μονάδων των δημοτικών σχολείων.

Η απόφαση

Τους Συκιαδιώτες εξαγρίωσε η ενημέρωση ότι το Τοπικό Συμβούλιο Λαγκάδας έλαβε απόφαση με την οποία προτείνει την ενοποίηση των δυο νηπιαγωγείων με έδρα τη Συκιάδα και των δυο δημοτικών με έδρα τη Λαγκάδα. «Είναι καταφανής και άκομψη προσπάθεια να δημιουργηθούν τετελεσμένα. Με έδρα του νηπιαγωγείου τη Συκιάδα, απόφαση πέρα από κάθε λογική, αυτόματα, όταν τεθεί θέμα ενοποίησης των δημοτικών σχολείων, ένας τρίτος θα υποδείξει έδρα του δημοτικού τη Λαγκάδα. Μάλιστα η μεθόδευση αυτή γίνεται ενόψει της νέας σχολικής περιόδου όπου, έπειτα από χρόνια, είναι πιθανόν ο μαθητικός πληθυσμός της Λαγκάδας να υπερβαίνει αυτόν της Συκιάδας», υποστηρίζουν οι Συκιαδιώτες, που πνέουν μένεα κατά του κ. Κελεπερτζή.

Μάλιστα σε συνάντηση εκπροσώπων του Τοπικού Συμβουλίου και του Συλλόγου Γονέων αποφάσισαν να εμείνουν στην πάγια θέση τους. «Το Δημοτικό στη Συκιάδα, σε κτίριο που πλήρη όλες τις προδιαγραφές και το Νηπιαγωγείο στη Λαγκάδα, σε κτιριακή υποδομή σαφώς πιο κατάλληλη. Αν ο σωστός εκπαιδευτικός σχεδιασμός γίνεται αντικείμενο παζαρέματος, με αντάλλαγμα υπόγεια ρεύματα εκλογικής υποστήριξης, η Συκιάδα δεν θα το δεχτεί», καταλήγουν, αποφασισμένοι να διεκδικήσουν για τα παιδιά των δυο χωριών τις καλύτερες δυνατές εκπαιδευτικές συνθήκες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ