9.2.2017 9:10

Μετανάστες έκλεψαν βάρκα από τη Χίο για να επιστρέψουν στην Τουρκία

ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ FRONTEX ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ

Την απελπισία χιλιάδων μεταναστών που εδώ κι ένα χρόνο παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Χίο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου αποτυπώνει το περιστατικό που σημειώθηκε στις 04:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης.

Δύο πρόσφυγες ηλικίας 27 και 31 ετών από τη Συρία και την Αίγυπτο αντίστοιχα, μη έχοντας άλλο τρόπο διαφυγής αποφάσισαν να κλέψουν μία βάρκα από το λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης και να βάλουν ρότα για… τα παράλια του Τσεσμέ.

Στην προσπάθειά τους όμως δεν στάθηκαν τυχεροί αφού τους εντόπισε το περιπολικό σκάφος της Frontex και τους οδήγησε στο λιμάνι της Χίου όπου και τους συνέλαβε η ελληνική ακτοφυλακή.

Ουσιαστικά πρόκειται για την χειμερινή μέθοδο διαφυγής, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες δεν ήταν λίγοι αυτοί που αποφάσισαν να κολυμπήσουν από τη Χίο προς τα μικρασιατικά παράλια. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ