4.1.2014 12:02

Μετά τον «αυτοφωράκια» έρχεται ο «περιμενάκιας»: Κάθεται στην ουρά σε Εφορίες και τράπεζες στη θέση σας

Σε εποχές κρίσης είναι λογικό να ανθίζουν επαγγέλματα που αρκετοί θα χαρακτήριζαν παρασιτικά, ωστόσο, η άνθηση του «περιμενάκια» είναι κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να είχε συμβεί τη χώρα εδώ και πολλά χρόνια.

Δεδομένης της ταλαιπωρίας που περιμένει εκατομμύρια πολίτες κατά τις συναλλαγές τους με υπηρεσίες, όπου οι ουρές είναι ατελείωτες, ο «περιμενάκιας» ή «περιμενατζής» κατά άλλους έρχεται να προσφέρει μια λύση.

Η δουλειά του είναι απλή: Κάθεται στην ουρά αντί για εσάς (σε Εφορίες, τράπεζες και ούτω καθεξής), κρατώντας στο χέρι το χαρτάκι προτεραιότητας και όταν πλησιάζει η ώρα, σας ειδοποιεί τηλεφωνικά να έλθετε και να πραγματοποιήσετε τη συναλλαγή σας.

Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες του 2013 το επάγγελμα φαίνεται πως παρουσίασε μεγάλη άνθηση εξαιτίας και τον αναρίθμητων υποχρεώσεων των πολιτών σε τράπεζες, Εφορίες και άλλες υπηρεσίες.

Οπως αναφέρει και το creteplus, πρόσφατα ο «περιμενάκιας» έκανε την εμφάνισή του και στο Ηράκλειο ζητώντας από τους υποψήφιους πελάτες το αντίτιμο του ενός ευρώ (μαύρα εννοείται) για να κάτσει στη θέση τους στην ουρά.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο αθώα, καθώς, υπάρχουν και «αθέμιτες» πρακτικές που θέλουν τους περιμενάκηδες να εξασφαλίζουν χαρτάκια προτεραιότητας από νωρίς και να τα πωλούν στη συνέχεια σε πελάτες για ανάλογο αντίτιμο

Πηγή: Μετά τον «αυτοφωράκια» έρχεται ο «περιμενάκιας»: Κάθεται στην ουρά σε Εφορίες και τράπεζες στη θέση σας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/137461#ixzz2pQFXfBnR

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ