19.5.2021 12:05

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χίου για την Επίσημη Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Η ημέρα αυτή φέρνει στις μνήμες όλων μας ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τους Τούρκους.

Ο αφανισμός 353.000 Ελλήνων του Πόντου που αδίκως σφαγιάστηκαν και ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες του 20ου αιώνα και δεν μπορεί να λησμονείται. Πρέπει να αφυπνίζει την παγκόσμια συνείδηση και να οδηγεί σ’ ένα καλύτερο κόσμο, ειρηνικό και δίκαιο. 

Κρατάμε στην καρδιά και στο νου μας ζωντανούς τους αθώους Έλληνες του Πόντου, που σφαγιάστηκαν πριν από 102 χρόνια και τιμούμε τους αγώνες τους και τη μνήμη τους, μεταλαμπαδεύοντας στις επόμενες γενιές τα μηνύματα της αναγέννησης, της αισιοδοξίας και της ελπίδας.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ