1.7.2016 14:38

Μειώνεται δραματικά ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος

ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το Δημαρχείο της Χίου οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ Δ. Χίου σήμερα το πρωί προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις προωθούμενες αλλαγές της κυβέρνησης σχετικά με τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων του προγράμματος. « Τα ΚΔΑΠ λειτουργούν 13 ολόκληρα χρόνια και έχουν επιδείξει αξιοθαύμαστο έργο. Είναι μια δομή που απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά των εργαζομένων γυναικών του ιδιωτικού τομέα αλλά και των ανέργων. Λειτουργεί καθημερινά το χειμώνα από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις εννέα το βράδυ και το καλοκαίρι από τις 8-3», δήλωσε στον «π» η Ματίνα Χαβιάρα εργαζόμενη στο ΚΔΑΠ Χίου.

Μέχρι σήμερα οι δικαιούχοι του προγράμματος έπρεπε να έχουν συνολικό   οικογενειακό εισόδημα 22.000 ευρώ. Με βάση το νέο σχεδιασμό το εισόδημα συρρικνώνεται στα 13.000 ευρώ γεγονός που μοιραία θα προκαλέσει την δραματική μείωση των ωφελουμένων και κατά συνέπεια το κλείσιμο των δομών. « Σήμερα στο ΚΔΑΠ υπάρχουν 50 παιδιά τα οποία συμμετέχουν σε διάφορες δημιουργικές δράσεις όπως θέατρο, παιχνίδια, ζωγραφική. Εάν αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια οι επωφελούμενες οικογένειες στο νησί θα είναι ελάχιστες», ανέφερε η κα Χαβιάρα προσθέτοντας ότι οι αλλαγές δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστους ούτε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Παράλληλα αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να αυξάνονται τα χρήματα του ΕΣΠΑ για τα προγράμματα και την ίδια ώρα να μειώνονται οι ωφελούμενοι. « Στο νησί λειτουργούν τρεις δομές δημιουργικής απασχόλησης. Μία στη πόλη, μία στα Καρδάμυλα και το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ. Οι αλλαγές θα επηρεάσουν τους πάντες και το αποτέλεσμα θα είναι ν αοδηγηθούμε σε κλείσιμο», κατέληξε η κα Χαβιάρα.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ