28.9.2021 21:53

Μεγάλο παιχνίδι των Προσκόπων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση

Το 2021 το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τον αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία και διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χίου με τη συνδιοργάνωση ενός μεγάλου παιχνιδιού με θέμα τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία της Ελληνικής  επανάστασης και την συμμετοχή της Χίου σε αυτή.

Το μεγάλο παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά ΣΤ’ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτώβρη 2021 από τις 9.30 έως τις 13.30. Το σημείο εκκίνησης θα είναι το Μπούρτζι, όπου θα αποβιβαστούν οι Ήρωες του ’21 από τις ναυτοπροσκοπικές λέμβους. Εκεί τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και θα ξεκινήσει το μεγάλο παιχνίδι με σταθμούς σε σημεία ιστορικής σημασίας της πόλης, όπως η μαρμαρένια βρύση, το παλατάκι Ιουστινιάνη κλπ καλύπτοντας την περιοχές του Κάστρου, έως το λιμάνι, το ναυτικό μουσείο, την Απλωταριά και τον Κήπο. Τα παιδιά θα κινούνται με συνοδεία ενήλικων εθελοντών.

Η ολοκλήρωση του παιχνιδιού θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βουνακίου, όπου και θα φτάσουν όλες οι ομάδες αφού έχουν συλλέξει κομμάτια παζλ. Απώτερος στόχος θα είναι η συμπλήρωση του παζλ με θέμα την Ελληνική Επανάσταση.

Επισυνάπτουμε την αφίσα του παιχνιδιού και την αντίστοιχη κάρτα καθώς και τον σύνδεσμο για την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής: 

https://forms.gle/FB9SX3Qxae4VndFd9 

Για οποιαδήποτε πληροφορία - διευκρίνιση παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την κα Ελένη Γιαννούμη, Έφορο κλάδου Λυκοπούλων, στο τηλέφωνο 693 690 6246. 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ