Κοινωνία

30/12/15 14:32

τελ. ενημ.: 30/12/15 14:32

Με σωσίβιο τους χορηγούς πραγματοποιούνται αύριο τα Πρωτοχρονιάτικα Καραβάκια

Το δημοσίευμα του «π» που αναφέρονταν στην αδυναμία διοργάνωσης του εθίμου με τα πρωτοχρονιάτικα καραβάκια από την Περιηγητική Λέσχη Χίου εξαιτίας μη εύρεσης οικονομικών πόρων, φαίνεται ότι κινητοποίησε τη Δημοτική Αρχή Χίου να αναζητήσει τρόπους πραγματοποίησης του εθίμου, υπό τη δική της σκέπη.  Οι αρχικοί σχεδιασμοί των υπευθύνων του δήμου περιορίζονταν σε μια λιτή αλλά αξιοπρεπή διοργάνωση που εξαιτίας των δύσκολων οικονομικών συγκυριών δεν θα περιείχε οικονομικά βραβεία.

Οι χορηγίες όμως του καπετάν Παν. Τσάκου, Σταμ. Φαφαλιού και Γ. Μπαχά, λειτούργησαν  ως σωσίβιο για τη  δημοτική αρχή που τελικά αύριο  στις 18:00 θα πραγματοποιήσει τα πρωτοχρονιάτικα καραβάκια δίνοντας τρία συνολικά βραβεία. « Κάναμε αγώνα δρόμου αλλά τα καταφέραμε. Βρήκαμε χορηγούς και αύριο τα πρωτοχρονιάτικα καραβάκια θα βρίσκονται στη πλατεία Βουνακίου», δήλωσε στο «π» η αντιδήμαρχος πολιτισμού Βιβή Ποταμούση.

 

Ρίχνοντας άγκυρα στη πλατεία Βουνακίου, τα παιδιά από τις ενορίες της πόλης θα ταξιδέψουν  με τα καραβάκια τους στους δρόμους της αγοράς  και θα περιμένουν όλους εμάς να ακούσουμε  αύριο στις 18:00 το απόγευμα τα παινέματά τους. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση