18.3.2021 14:09

«Με καταστολή δε βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία»

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των φορέων του νησιού το Σάββατο 20 Μάρτη 2021 στην πλατεία Βουνακίου, 

Το Σωματείο μας θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Χίου στις 10:45.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Χίου, να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση των φορέων του νησιού. 

Να μπουν μπροστά και να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς του νησιού μας και όλης της Ελλάδας για μέτρα προστασίας από την πανδημία, προσλήψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία. 

Συνάδελφοι,

Εδώ και ένα χρόνο παλεύουμε καθημερινά για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία μας, στο εισόδημά μας. Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει αφήσει "γυμνό" το δημόσιο σύστημα Υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας, αφού τα παγιωμένα κενά και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό το έχουν σμπαραλιάσει, ενώ παράλληλα μετατρέπεται εν μέσω πανδημίας σε σύστημα μιας νόσου. Την ίδια στιγμή κλινικάρχες και ιδιωτικός τομέας Υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού, θησαυρίζουν ακόμα και με τα τεστ εκμεταλλευόμενοι την αγωνία του κόσμου. 

Σαν να μην έφτανε αυτό η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία, προχωρά την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, δίχως φρένο. Χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημά τους, είτε βρίσκονται σε αναστολή είτε σε άλλα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών κερδών. Χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας. Επίσης σήμερα ανακοινώθηκε ότι 36.500 εργαζόμενοι της κοινωφελούς θα βρεθούν στο δρόμο (που καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες του δημοσίου).

Από την άλλη όσοι εργάζονται έρχονται αντιμέτωποι με τα πρωτόκολλα των επιχειρηματικών ομίλων για να εξασφαλίσουν ότι τα κέρδη τους δεν θα μειωθούν στο ελάχιστο, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους. Δεκάδες τα κρούσματα σε συναδέλφους στα super market στο νησί μας. Η εντατικοποίηση της δουλειάς έχει φτάσει το κόκκινο, δεκάδες περιπτώσεις που φοβούνται να ζητήσουν ειδική άδεια. Το προηγούμενο διάστημα μάλιστα ζήσαμε και τη μετακίνηση συναδέλφων από άλλες περιοχές, για να καλύψουν εκείνους που μπήκαν σε καραντίνα, ρισκάροντας οι επιχειρήσεις τη μεγαλύτερη διασπορά του ιού. 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Μιλούν για lockdown! Μας κοροϊδεύουν! Τα lockdown είναι μόνο για μας, για να μη μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημά μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, στους χώρους Εκπαίδευσης και στις γειτονιές! Ο χιώτικος λαός έχει βιώσει στο πετσί του την κρατική καταστολή!

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια. 

  • Οργανωμένος έλεγχος στα super market και στους μαζικούς χώρους δουλείας. Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με την κάλυψη του κράτους και της εργοδοσίας. 

  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, ασφαλιστικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και στην κρατική καταστολή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ