12.7.2012 11:03

Με φύλακες τα μνημεία του νησιού

20 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Μια πεντάμηνη ευκαιρία να μετατραπούν σε επισκέψιμους χώρους διάφορα μνημεία του νησιού που παρέμεναν επί σειρά ετών κλειστά έρχεται ως αποτέλεσμα της πρόσληψης 20 ατόμων με την ιδιότητα των αρχαιοφυλάκων σε διάφορες κενές θέσεις.
Σε πρώτη φάση, οι 10 από τους 20 αρχαιοφύλακες θα απασχοληθούν στην 3η Ε.Β.Α και την Εφορεία Νεοκλασικών Αρχαιοτήτων και οι άλλοι 10 θα αναλάβουν να καλύψουν θέσεις σε επισκέψιμα μνημεία του νησιού.
Συγκεκριμένα, αρχαιοφύλακες θα βρεθούν στην Παναγία Κρήνα, στον Ανάβατο, στους Αγ. Αποστόλους Πυργίου, στη Δασκαλόπετρα, στον πύργο του Πιτυούς και αλλού. 
Χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ωράριο με το οποίο θα απασχολούνται, οι αρχαιοφύλακες μετατρέπονται σε ευκαιρία να λειτουργήσουν σωστά, υποδεχόμενα επισκέπτες τα μεγαλύτερα μνημεία της Χίου που παρέμεναν για χρόνια έρμαια της απραξίας της πολιτείας και της αρχαιολογίας που αδυνατούσε να τα λειτουργήσει. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ