14.12.2015 18:26

Με βάρκα στα Ψαρά ο Άη Βασίλης

ΜΟΙΡΑΣΕ ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Λίγο νωρίτερα επισκέφθηκε φέτος Τα Ψαρά ο Άγιος Βασίλης, αλλά δεν βιάστηκε για να προλάβει να επισκεφθεί έγκαιρα και τον υπόλοιπο κόσμο. Κατάφθασε στο ιστορικό νησί με βάρκα, καλεσμένος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, για να δώσει χαρά στα παιδιά του απομονωμένου νησιού, που όσο και αν έχει πλέον καλύτερη συγκοινωνιακή και κοινωνική επικοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα, αυτές τις μέρες ειδικά τα παιδιά έχουν ανάγκη να νοιώσουν τη μαγεία με ένα διαφορετικό τρόπο.

Έτσι, το σούρουπο κατάφθασε με βάρκα ο αγαπημένος Άγιος αυτών των ημερών,  τον υποδέχθηκαν στο φωταγωγημένο λιμάνι και η υπόλοιπη ιστορία διαδραματίσθηκε γύρω από το περίπτερο του συλλόγου.

Είναι η δεύτερη φορά που τους επισκέπτεται την γιορτινή περίοδο.

«Μας είχε επισκεφθεί και πέρσι, τα παιδιά το είχαν χαρεί πάρα πολύ και αποφασίσαμε να επαναλάβουμε την εκδήλωση και φέτος», δηλώνει η  πρόεδρος Σοφία Φρατζέσκου. Φέτος όμως ήλθε για πρώτη φορά με καΐκι και δεν ήλθε μόνος του. Έφερε μαζί του ένα ξωτικό, που ταίριαξε απόλυτα με τα παιδιά.

«Τον Αγ. Βασίλη υποδύθηκε ο κλόουν Ρίκο, με τον οποίο συνεργαζόμαστε σε πολλές εκδηλώσεις. Το ξωτικό ήταν μια κοπέλα, παίξανε παιχνίδια, μοίρασαν δώρα στα παιδιά και τραγουδήσαμε με μια υποτυπώδη χορωδία, περάσαμε υπέροχα».

Το παραδοσιακότερο μέρος της εκδήλωσης  κάλυψε με θαυμάσιους μποναμάδες και ρίμες η Γραμματέας του συλλόγου Αμαλία Καστάνου.

Το οικονομικό

Η εκδήλωση  καλύφθηκε οικονομικά από το ταμείο του συλλόγου, με ένα μέρος από την ετήσια επιχορήγηση των 2. 000 ευρώ που έχουν πάρει από το δήμο. Εδώ όμως η πρόεδρος μας εκφράζει και το παράπονο τους. Δεν το χρεώνει στη δημοτική αρχή, αφού γνωρίζει την γενικότερη οικονομική στενότητα που υπάρχει, αλλά απευθύνεται γενικότερα στην  πολιτεία.

«Οι 2.000 ευρώ δεν μας φθάνουν ούτε για τα ενοίκια του σπιτιού που στεγαζόμαστε. Δεν δουλεύουμε εποχιακά, διοργανώνουμε εκδηλώσεις όλο το χρόνο, κάθε μήνα παρουσιάζουμε και μια δράση. Πρέπει η πολιτεία να μας στηρίζει περισσότερο».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ