15.4.2016 11:55

Μακριά από το κοινό αίσθημα οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη

ΗΠΙΑ ΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ

Αποφεύγοντας μεγαλοστομίες καταδίκες και χαρακτηρισμούς, ο Δήμος Χίου τοποθετείται επί των δηλώσεων του αντιπεριφερειάρχη για τους Τούρκους εστιάζοντας στις σχέσεις των δυο λαών με έκδηλη την προσπάθεια να μην μείνει αμέτοχος, αλλά και να διατηρήσει τις ισορροπίες, επιλέγοντας η δήλωση να έχει τον χαρακτήρα ενός δελτίου τύπου χωρίς καν να φέρει την υπογραφή του δημάρχου.

Η ανακοίνωση

Οι τελευταίες δεκαετίες στενής επαφής και συνεργασίας του Χιώτικου λαού με τους Τούρκους γείτονές μας στον Τσεσμέ και τη Σμύρνη, έχουν δείξει ότι σε τοπικό επίπεδο αφήνουμε πίσω μας τα προβλήματα, αναζητούμε και καλλιεργούμε τα κοινά συνδετικά στοιχεία, κοιτάζοντας προς το μέλλον των δύο λαών.

Οι ακραίες δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χίου τόσο για τους Τούρκους όσο και για τη Δύση βρίσκονται μακριά από το κοινό αίσθημα και ούτε αυτές, ούτε η Τουρκική μιλιταριστική προκλητικότητα στις Οινούσσες δεν θα σταθούν εμπόδιο στην προσέγγιση των δύο λαών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ