1.7.2014 18:10

Λουόμενοι δυο κατηγοριών

ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΗ Η ΑΓ.ΦΩΤΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΟΣ Ο ΑΓ.ΓΙΑΝΝΗΣ

Τι κι αν η μια παραλία αποτελεί συνέχεια της άλλης. Πλέον είναι τέτοιες οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην Αγ. Φωτιά και στονΑγ. Γιάννη που τις δυο παραλίες... χωρίζει η άβυσσος.

Ο πολιτισμός και η υπανάπτυξη

Την εποχή που η μια παραλία ανήκε στον Δήμο Ιωνίας και η άλλη στον Δήμο Αγ. Μηνά είχε παρατηρηθεί έντονα ανάλογη κατάσταση.

Η Αγ. Φωτιά διέθετε κάδους απορριμμάτων, ομπρέλες, ξαπλώστρες, καμπίνες για τους λουόμενους, όλα τοποθετημένα από τον Δήμο.

Στην αντίπερα όχθη, η παραλία του Αγ. Γιάννη ήταν... παρθένα περιοχή. Πού λόγος για ντουζιέρες, για καμπίνες κ.λπ.

Κάπως έτσι είναι η κατάσταση και στην μετά- Καλλικράτη εποχή.

Η πρόσβαση από την Αγ. Φωτιά σύγχρονη,με άνετους χώρους για πάρκινγκ που πληρώνει ο Δήμος. Η παραλία της Αγ. Φωτιάς κυρίως χάρη στις παρεμβάσεις των επαγγελματιών, διαθέτει όλες τις ανέσεις.

Αντίθετα η πρόσβαση στον Αγ. Γιάννη είναι προβληματική σε κάποια σημεία με το οδικό δίκτυο να απαιτεί βελτιώσεις. Η στάθμευση έχει εξασφαλιστεί από τη μητέρα φύση, αφού χρησιμοποιείται ο παρακείμενος χείμαρρος χωρίς καμιά απολύτως επέμβαση για την διευκόλυνση των επισκεπτών.

Το περπάτημα στα βότσαλα έγινε ευκολότερο πάλι χάρη στους επαγγελματίες της περιοχής, ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων που πέρσι τοποθέτησαν ξύλινους διαδρόμους και φέτος κατέθεσαν ανάλογο αίτημα στον Δήμο.

Άγνωστο αν ο διάδρομος που υπάρχει, μπήκε από τον Δήμο ή από τους ίδιους.

Οι καμπίνες για τους λουόμενους είναι ανύπαρκτες στον Αγ. Γιάννη, προφανώς κάποιοι από τον Δήμο θεωρούν ότι οι λουόμενοι αυτής της πλευράς είναι πιο ολιγαρκείς... πιο σκληραγωγημένοι.

Για ντουζιέρες ούτε λόγος να γίνεται. Φτάνει στον επισκέπτη η αλμύρα της θάλασσας τα υπόλοιπα είναι... πολυτέλεια.

Κάπως έτσι ολοκληρώνεται η διάκριση μεταξύ λουομένων Α’ κατηγορίας και Β΄ κατηγορίας και μάλιστα σε μια παραλία που η μια πλευρά αποτελεί φυσική συνέχεια της άλλης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ