23.6.2023 10:35

Λουκέτο βάζει το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα του Νοσοκομείου Χίου

Ανακοίνωση-Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου

Η κοινωνία του νησιού  μας, βιώνει για μία ακόμη φορά τις συνέπειες  της  εμπορευματοποίησης της Υγείας και της διάλυσης του ΕΣΥ. Αυτό είναι το  αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της  αδράνειας  της διοικήτριας  του Νοσοκομείου, της 2ης ΥΠΕ, καθώς και του υπουργείου υγείας, αφού το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου Χίου μένει χωρίς ιατρικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, με απόφαση έκτακτου συμβουλίου του Δ.Σ. του Νοσοκομείου της Χίου 37/20-06-23 με θέμα σχεδιασμός λειτουργίας Ακτινολογικού Εργαστηρίου το Γ.Ν Χίου, στις 20,21,27 & 28/06/2023 εξαιτίας απουσίας ιατρού, αποφασίστηκε τις συγκεκριμένες ημέρες από τις 8:30πμ έως 3:30μμ όλες οι ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις να πραγματοποιούνται σε ιδιωτικό εργαστήριο.  

Αλήθεια, έχετε αναλογιστεί τι μπορεί να συμβεί  σε ένα πολυτραυματία  τροχαίου ατυχήματος, ή ένα ασθενή της ΜΕΘ που χρήζει άμεσης απεικονιστικής εξέτασης  και η μετακίνηση του δεν είναι εφικτή;

Μεγαλύτερο φαίνεται ότι θα γίνει το πρόβλημα τον Ιούλιο, αφού όπως διαφαίνεται από το σχεδιασμό του προγράμματος  των ιατρικών εφημεριών θα υπάρξουν ημέρες όπου το τμήμα δεν θα διαθέτει ακτινολόγο  καθ’ όλο το 24ωρο.  

Αλήθεια έχετε αποφασίσει να κατεβάσετε εντελώς τα ρολά στις 27 & 28/06 από τις 8:30πμ ως 3:30μμ και όλες τις υπόλοιπες ημέρες που θα είναι κενές στη συνέχεια για τους υπόλοιπους μήνες,  αφού η λειτουργία του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος με βάσει  το Προεδρικό Διάταγμα 101 ΦΕΚ 194/20-11-2018   χωρίς την παρουσία επιστημονικά υπεύθυνου ιατρού ακτινολόγου θα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ;;

Αλήθεια σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί η διοίκηση, η 2ΥΠΕ και το Υπουργείο υγείας εδώ και τρία χρόνια που γνωρίζουν το τεράστιο πρόβλημα του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος;;; 

Αλήθεια, γιατί ως και σήμερα δεν έχει ζητηθεί η συμβολή ακτινολόγων από άλλα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ λόγο εκτάκτου ανάγκης, όπως αντίστοιχα    έχει γίνει με το νοσοκομείο της Λήμνου και άλλα νησιά του Αιγαίου, όπου την έλλειψη αναισθησιολόγων κάλυψαν  αναισθησιολόγοι από το Νοσοκομείο της Χίου;;

Φαίνεται τελικά ότι δεν είστε μόνο «ανίκανοι» να διαχειριστείτε εδώ και τρία χρόνια την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ακτινοδιαγνωστικό τμήμα , αλλά  και «επικίνδυνοι».

Σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε η λειτουργία του τμήματος να είναι νόμιμη  για τους εργαζόμενους και ασφαλής για το ΛΑΟ της Χίου. 

Απαιτούμε να καλυφτούν άμεσα οι ανάγκες του ακτινολογικού με μετακίνηση ακτινολόγων από άλλα νοσοκομεία της 2ης  ή άλλης ΥΠΕ.        

 «Να στελεχωθεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ  το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο  του νοσοκομείου Χίου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ